Πέφτει ως και στο 1,10 από το 1,26 ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης
– Μέχρι και σε 100 δόσεις η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών
– Τελικά φαίνεται ότι … πέρασαν από το Βερολίνο οι εξαγγελίες στη ΔΕΘ

Τελικά ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι οριστικό ότι θα πέσει στα 230 από 330 ευρώ στα 1.000 λίτρα. Κάπως έτσι μιλάμε για μια μείωση 30% στον ειδικό φόρο του πετρελαίου αλλά και μια πραγματική μείωση από 10 ως και 16 λεπτά το λίτρο για όλους.

Ακόμη μεγαλύτερη θα είναι φυσικά η μείωση για όσους δικαιούνται επίδομα θέρμανσης καθώς θα αγοράσουν φέτος το πετρέλαιο σε τιμές του 2010 κοντά, δηλαδή, στα 80 με 85 λεπτά το λίτρο.

Παράλληλα όλα δείχνουν ότι κατά τη συνάντηση της Α. Μέρκελ με τον Α. Σαμαρά συμφωνήθηκε για να συνεχίσει η ροή εσόδων προς τα ταμεία του κράτους χρημάτων μέσω των φόρων να αυξηθούν οι


για ληξιπρόθεσμα χρέη ως 15.000 ευρώ, για τα ποσά δηλαδή που χρωστά η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων στην εφορία.

Οι πληροφορίες θέλουν τελικά τις δόσεις να γίνονται ως και 100 έτσι ώστε να μικρύνει πολύ το μηνιαίο ποσό που απαιτείται από τα νοικοκυριά.

Ακόμη και η τρόικα βλέποντας την κατακόρυφη αύξηση των ληξιπρόθεσμων, περί το 1 δισ. το μήνα, φαίνεται να κατανοεί ότι οι Έλληνες έχουν φτάσει στα φοροδοτικά τους όρια και κάπως έτσι φάνηκε το Βερολίνο να κλείνει το μάτι προς την Αθήνα καθώς πλέον τα χρέη έχουν φτάσει για την εφορία στα 70 δισ. ευρώ ενώ τα χρέη προς τα ασφαλιστικά Ταμεία στα 18 δισ. ευρώ, ποσά που θεωρείται ότι είναι αδύνατο να εισπραχθούν εάν δεν μειωθούν οι δόσεις που πληρώνουν οι πολίτες.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *