Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας -Πώς θα τα εκτυπώσετε, τι θα πληρώσετε

ix-prostima-eisodima-708_2

Άλλη μία λυπητερή έφτασε για τους φορολογούμενους, οι οποίοι θα κληθούν και φέτος να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας και να διατηρήσουν σε χρήση το ΙΧ τους για το 2019, αλλιώς θα πρέπει να καταθέσουν πινακίδες και να το θέσουν σε ακινησία.

Οι ιδιοκτήτες θα έχουν το περιθώριο έως 31 Δεκεμβρίου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Τα τέλη θα είναι, όπως και πέρυσι, χωρισμένα σε τέσσερις βασικές κατηγορίες ανάλογα με το έτος πρώτης κυκλοφορίας.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει με τη χρήση των κωδικών τους στο Τaxisnet ή απλά με τη χρήση του αριθμού φορολογικού μητρώου τους και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους να εισέλθουν στον δικτυακό τόπο www.aade.gr και να πληροφορηθούν το ακριβές ποσό που αναλογεί στο όχημά τους. Η πρώτη κίνηση που θα πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων είναι να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός για την πληρωμή των τελών.

Ανάλογα με τα κυβικά και το έτος πρώτης κυκλοφορίας τα τέλη κυμαίνονται:

  • Από 22 έως 1.230 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν έως το 2000.
  • Από 22 έως 1.260 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από το 2001 έως το 2005.
  • Από 22 έως 1.380 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2006 έως 2010.
  • Για τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά, τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές ρύπων.

Στους παρακάτω πίνακες αναγράφονται τα τέλη κυκλοφορίας με βάση το έτος ταξινόμησης και με βάση τις εκπομπές ρύπων.

Βήμα βήμα η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Οι ενδιαφερόμενοι μπαίνουν στο site https://www1.gsis.gr/webtax2/telhkykl/year2012/telhkykl/index.jsp και ακολουθούν τις οδηγίες.

Στο ένα καινό πλαίσιο γράφετε το ΑΦΜ, στο δεύτερο την πινακίδα κυκλοφορίας του ΙΧ και επιλέγετε ως έτος το 2019Στο ένα καινό πλαίσιο γράφετε το ΑΦΜ, στο δεύτερο την πινακίδα κυκλοφορίας του ΙΧ και επιλέγετε ως έτος το 2019Αν τα στοιχεία είναι σωστά επιλέγετε εκτύπωση και σας ανοίγει ένα παράθυρο με το ποσό που θα πρέπει να πληρώσετεΑν τα στοιχεία είναι σωστά επιλέγετε εκτύπωση και σας ανοίγει ένα παράθυρο με το ποσό που θα πρέπει να πληρώσετε

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *