Βαρουφάκης: Τι μου είπε ο Ντάισελμπλουμ στο αυτί και απάντησα «Ουάου»

baroufa708_0

Ο πρώην υπουργός Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου για το τι είχε πει στο αυτί του ο απερχόμενος επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, στην περιβόητη συνέντευξη Τύπου του Ιανουαρίου του 2015.

«Το ουάου το είπα, επειδή μου είπε κάτι στο αυτί. Έχω γράψει ολόκληρο βιβλίο, έχει γίνει best seller παγκοσμίως, θα γίνει ταινία… Με τον κ. Ντάισελμπλουμ στο γραφείο μου είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, την οποία την έχω καταγράψει. Του εξήγησα, άκου να δεις αυτή η διαδικασία, η τροϊκανή διαδικασία που έρχονται τα επιτελεία, θυμάστε από Ελ. Βενιζέλος προσγειώνονται με συνοδεία αστυνομικών με μαύρα αυτοκίνητα, κατέβαιναν στην Αθήνα και έκαναν εισβολή στα υπουργεία και ουσιαστικά υπάλληλοι της Τρόικας ανέκριναν υπουργούς. Είπα ότι αυτή η διαδικασία δεν είναι αποτελεσματική. Δημιουργεί αντιστάσεις στον ελληνικό λαό. Όλες αυτές οι μεταρρυθμίσεις ακόμα και καλές να είναι δεν μπορούν να περάσουν κάτω από ένα καθεστώς εισβολής τέτοιου είδους. Αυτού του είδους η τροϊκανική διαδικασία, αυτή η διαδικασία που υπάλληλοι της Τρόικας ανακρίνουν υπουργούς, αυτό τελειώνει εδώ γιατί δεν βοηθάει ούτε εσάς ούτε εμάς. Και συμφώνησε μαζί μου στο γραφείο», ανέφερε.

«Στη συνέντευξη Τύπου στον κάτω όροφο του υπουργείου Οικονομικών, ένας δημοσιογράφος αφού κάναμε τις δηλώσεις μας, οι οποίες ήταν μετριοπαθείς και εκείνου και εμένα, είχαμε συμφωνήσει τι θα πούμε, παρά το γεγονός ότι ήταν μια πολύ κακή συνάντηση σε όλα τα άλλα, γιατί με απείλησε με κλείσιμο τραπεζών ουσιαστικά αν επέμενα στην αναδιάρθρωση χρέους, αλλά τέλος πάντων είχαμε συμφωνήσει ότι θα είμαστε μετριοπαθείς στη συνέντευξη Τύπου. Στο τέλος, ένας δημοσιογράφος μου έθεσε το ερώτημα με την Τρόικα τι θα κάνετε. Και εξήγησα, τι είναι Τρόικα σας το κοιτάξουμε… Είναι τρεις θεσμοί των οποίων η Ελλάδα είναι μέλος εδώ και πολλά χρόνια και είμαστε περήφανοι που είμαστε μέλη» συμπλήρωσε.

«Τότε ο Ντάισελμπλουμ θυμώνει πάρα πολύ και το έδειξε με έναν τρόπο που δεν του έκανε καλό, σας διαβεβαιώ ο κ. Σόιμπλε τον επέπληξε μετά. Και σκύβει στο αυτί μου και μου λέει “μόλις σκότωσες την Τρόικα” και τότε γυρνάω και του λέω ουάου. Μεγάλη μου τιμή αυτό που μου λέτε, δεν ήξερα ότι είναι τόσο εύκολο αυτό, αυτό ήταν».

Πηγή: iefimerida.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *