Το σόου που θα μείνει στην ιστορία: Ο Κarl Lagerfeld ξεπέρασε τον εαυτό του στη Chanel

i-chanel-grafei-istoria-o-karl-lagerfeld-estise-to-pio-edyposiako-soou-pou-exoume-dei.col-8

Τα τελευταία χρόνια, το σόου της Chanel κλείνει παραδοσιακά την Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού. Πρόκειται για μια θέση ισχύος που εξαργυρώνει κάθε χρόνο, επιβεβαιώνοντας την υπεροχή του- ο Karl Lagerfeld δεν απογοητεύει.

Παρ΄όλα αυτά, τα τελευταία χρόνια, ψίθυροι περί επαναληψιμότητας και έλλειψης έμπνευσης από μέρος του σχεδιαστή, αντηχούσαν στους διαδρόμους των πολυτελών κτιρίων και στα backstage των σόου. Είτε είχαν δίκιο ή άδικο, η τελευταία συλλογή του σχεδιαστή για το θρυλικό γαλλικό οίκο, τις διέψευσε.

To πιο εντυπωσιακό σκηνικό που έχουμε δει.

Το σκηνικό

Αρχικά, το σκηνικό ήταν συγκλονιστικό. Δεν ήταν κάτι που δε συνηθίζει ο Lagerfeld (που στο παρελθόν έχει μετατρέψει το Grand Palais του Παρισιού σε χώρο εκτόξευσης πυραύλων αλλά και τροπικό δάσος με καταρράκτες), αλλά το συγκεκριμένο concept ξεπέρασε όλα τα υπόλοιπα. Το εσωτερικό του ιστορικού χώρου μετατράπηκε σε μια παραλία με μαλακή, χρυσή άμμο και θάλασσα, που έφτανε με ελαφρύ κυμματισμό, σχεδόν ως τα πόδια των μοντέλων. Για να ολοκληρώσει το πειστικό σκηνικό, στην άκρη της πασαρέλας βρισκόταν ένας ναυαγοσώστης.

Τα ρούχα

Το σόου ήταν ένας φόρος τιμής στο στυλ της γαλλικής ριβέρας. Τα μοντέλα περπατούσαν ξυπόλυτα στην παραλία, ενσαρκώνοντας το χαλαρό, ανέμελο πνεύμα του καλοκαιριού- φυσικά, τα παπούτσια δεν απουσίαζαν, αλλά τα μοντέλα κρατούσαν κομψά mules με διάφανο τακούνι (η νέα μεγάλη τάση της άνοιξης). 

Όσον αφορά τα ρούχα, αυτά επεφύλασσαν στους θεατές μια μεγάλη έκπληξη: o Lagerfeld ενέδωσε στη μεγάλη τάση της εποχής, το oversized. Τα κλασικά ταγιέρ είχαν πλέον τονισμένους, τετράγωνους ώμους και έπεφταν φαρδιά στο σώμα και οι φούστες, μεταξύ μίνι και μίντι εφάρμοζαν χαλαρά και άνοιγαν με σκίσιμο.

Φυσικά, η τονισμένη μέση δε θα μπορούσε να λείπει από τον οίκου που αποθεώνει τη θηλυκότητα- σακάκια με ζώνη, σαγηνευτικά βραδινά μαύρα φορέματα προς το τέλος του σόου, διαφάνειες και τα χαρακτηστικά παστέλ deux pieces απηχούσαν στους λάτρεις της παραδοσιακής Chanel. Αλλά ο Lagerfeld πειραματίστηκε και με το athleisure- είδαμε μαύρα κολάν και skinny παντελόνια, culottes και «φορέσιμα» τζιν σε φαρδιά γραμμή. Ένα από τα δυνατότερα στοιχεία της συλλογής, ήταν τα ευρηματικά, κομψά prints, βγαλμένα από καλοκαιρινά πουκάμισα περασμένων δεκαετιών.

Το σόου της Chanel είχε άποψη, πρόταση, χαρακτήρα και πάνω απ΄όλα στυλ. Όπως η θρυλική ιδρύτρια του οίκου.

Δες εδώ ολόκληρο το σόου. 

 

 

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *