Το επιμελητήριο Πέλλας στο πλευρό των κατόχων φωτοβολταϊκών πάρκων

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας και Αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ την Τετάρτη 21 Μαΐου 2014 συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων σε κοινή συνάντηση του υφυπουργού Ενέργειας κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου μεεκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά (ΠΟΣΠΗΕΦ), η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο.

Η ΚΕΕΕ στο πλαίσιο της συνεχούς και έμπρακτης προσπάθειας για στήριξη των συμφερόντων των επαγγελματικών κλάδων που αποτελούν μέλη της και πλήττονται από άστοχες και κακώς σχεδιασμένες ενέργειες της κυβέρνησης πρωτοστατεί και συνεχίζει τις πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση  Η συνάντηση, παρά τις έντονες αντιδράσεις του κλάδου από την πρόσφατη ψήφιση του Ν4254/2014, διεξήχθη σε καλό κλίμα και υπήρξε κατανόηση από πλευράς υπουργείου για τα έντονα προβλήματα και τις αδικίες που δημιούργησε σε βάρος των παραγωγών ΑΠΕ και ιδιαίτερα των παραγωγών Φ/Β ο εν λόγω νόμος. Ως απόρροια του καλού κλίματος ήταν η απόφαση του κ. υφυπουργού να δεχτεί την πρόταση του αντιπροέδρου της ΚΕΕΕ κ. Ιορδάνη Τσώτσου για άμεση, εντός της επόμενης εβδομάδας, σύσταση Ομάδας Εργασίας που θα αποτελείται από τεχνοκράτες του υπουργείου, εκπροσώπους της ΚΕΕΕ και εκπροσώπους της ΠΟΣΠΗΕΦ, με στόχο να υπάρξουν τεχνικές βελτιώσεις στο νόμο οι οποίες θα σώσουν αρκετές επιχειρήσεις του κλάδου από τον αφανισμό.

Επιπλέον, υπήρξε δέσμευση του κ. υφυπουργού για αλλαγές σε σημαντικά θέματα που έθεσαν στο τραπέζι οι εκπρόσωποι των δύο φορέων και συγκεκριμένα για την επαναφορά της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής των εγγυημένων τιμών (FIT), την πιο ενεργή συμμετοχή του τραπεζικού συστήματος για την αποκλιμάκωση των δανείων των επιχειρηματιών και τον έλεγχο των νέων αδειοδοτήσεων ώστε να μην δημιουργηθεί ξανά έλλειμμα στον ειδικό λογαριασμό ΑΠΕ και την κατάθεση ενός επίσημου χρονοδιαγράμματος πληρωμών για την εξόφληση των χρεών προς τους παραγωγούς. Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων θα συνεχίσει να βρίσκεται στο επίκεντρο των διεκδικήσεων όλων των επιχειρηματικών κλάδων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και έχουν πληγεί υπέρμετρα από αποφάσεις και νόμους του κράτους που χαρακτηρίζονται σκληρές και άδικες.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...