«ΣΤΟ ΜΝΗΜΙΟ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΦΡΙΚΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ» Τσίπρας: Στις εκλογές δεν έχουν ραντεβού με τη Μέρκελ, αλλά με τον ελληνικό λαό

Σε υψηλούς τόνους κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά καθώς και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στον Πειραιά.

Αφού έκανε εκτενή αναφορά στη σημερινή επέτειο της νίκης επί του ναζισμού – μάλιστα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στα θύματα του πολέμου – ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως η προσπάθεια των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου να ταυτίσουν τις προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις με τη σταθερότητα στη χώρα μοιάζει με την παροιμία «δύο γάιδαροι μαλώνουν σε ξένο αχυρώνα», αν και δεν χρησιμοποίησε τη λέξη «γάιδαροι».

Αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά, επεσήμανε πως «διαφημίζει τον εαυτό του ως εγγυητή της σταθερότητας. Και απειλεί ότι αν δεν τον ψηφίσουμε θα πέσει ο ουρανός της αστάθειας στο κεφάλι μας», ενώ σχετικά με τον κ. Βενιζέλο επεσήμανε πως «διαφημίζει τον εαυτό του ως πιο εγγυητή της σταθερότητας από τον εγγυητή Σαμαρά. Και απειλεί κι αυτός ότι αν δεν τον στείλουμε στο ταβάνι του δέκα τοις εκατό θα πέσει να μας πλακώσει το ταβάνι της αστάθειας».

«Νομίζουν ότι ο αχυρώνας τους φιλοξενεί το λαό», συνέχισε τα βέλη του ο κ. Τσίπρας και χρησιμοποίησε στοίχους του Κώστα Βάρναλη από τον κυρ Μέντιο: «Χάιντε θύμα, χάιντε ψώνιο, χάιντε σύμβολο αιώνιο. Έτσι νομίζουν».

«Δεν έχουν ιδέα, τι γίνεται αυτή τη στιγμή στην κοινωνία. Τι γίνεται σε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες που στα σπίτια τους έχει εγκατασταθεί η ανεργία, η φτώχεια, η απόγνωση», είπε χαρακτηριστικά και έκανε λόγο για «ιστορίες επιτυχίας και πλεονάσματα ευτυχίας» που όπως επεσήμανε «φουντώνουν αντί να σβήνουν τη φωτιά στα μπατζάκια τους».

Αναφερόμενος στις προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, «στις 18 και στις 25 του Μάη δεν έχουν ραντεβού με τη Μέρκελ. Έχουν ραντεβού με τον ιδιοκτήτη της χώρας.Με τον ελληνικό λαό».

Παράλληλα κάλυψε το βουλευτή του κόμματος Στάθη Παναγούλη και τις σημερινές αναφορές του λέγοντας πώς ο ΣΥΡΙΖΑ τρομοκρατεί τος κυβερνώντες και «και τους επίδοξους προαγωγούς της χώρας, και τους επίδοξους αγοραστές της Ελλάδας-οικόπεδο, και τους πολιτικούς προϊσταμένους στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες», ενώ συμπλήρωσε λέγοντας ότι:

«Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που ο τρομοκρατημένος από τη λαϊκή αποδοκιμασία και την επερχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ πρωθυπουργός, μας ταυτίζει με τρομοκράτες. Δεν έχει κι άδικο ο άνθρωπος. Όταν εφαρμόζεις πολιτική Μέρκελ με μεθόδους Μπαλτάκου, είναι φυσικό να σε τρομάζει η αριστερά. Όταν συνομιλείς με τον Κασιδιάρη με μεσάζοντα τον καλύτερό σου φίλο, είναι φυσικό να βλέπεις τον ΣΥΡΙΖΑ ως τρομοκράτη. Όταν είσαι εσύ ο ίδιος πολιτικός, κοινωνικός, ιδεολογικός, ηθικός τρομοκράτης του λαού, είναι φυσικό να μεταφέρεις στον αντίπαλο που φοβάσαι τις δικές σου ενοχές».

Συνεχίζοντας την επίθεση κατά του κ. Σαμαράς και απαντώντας στις αιτιάσεις του πρωθυπουργού στις πρόσφατες τοποθετήσεις του, επεσήμανε πως «μοιράζει επιδόματα φιλανθρωπίας και κατηγορεί εμάς για λαϊκισμό», ενώ προσέθεσε:

«Υπόσχεται να βρει εξήντα δισ. για χρεολύσια στους δανειστές και κατηγορεί εμάς για παροχολογία επειδή λέμε θα βρούμε 60 εκατομμύρια για τους αποκλεισμένους. Επειδή λέμε ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν Έλληνα χωρίς ρεύμα και χωρίς τα στοιχειώδη για την επιβίωση. Και την ίδια στιγμή: Συναλλάσσεται με τους ναζί, παίζει παιγνίδια με τη Χρυσή Αυγή, επιχειρεί να κάνει τη Βουλή οίκο εξυπηρέτησης των τοκογλύφων, υποτάσσει το Σύνταγμα και τους νόμους στη θέληση της Μέρκελ, και κατηγορεί εμάς για έλλειψη σεβασμού στη δημοκρατία. Μιλάει γλώσσα εμφυλίου, έχει επιχειρήματα εμφυλίου, παράγει και καταναλώνει εμπάθεια εμφυλίου, και κατηγορεί εμάς για διχαστικά κηρύγματα».

Σχετικά με την ψήφιση του μεσοπροθέσμου τόνισε πως «αποδεικνύει ότι είναι αμετανόητοι», χαρακτηρίζοντας του παράλληλα «νομοθετικό τέρας, που θα πάρει κάποτε τη θέση του στο μνημείο με τα μνημονιακά φρικιά, τινάζει στον αέρα όλα τα παραμύθια για τέλος της λιτότητας, της φτώχειας, της βαρβαρότητας».

Όπως επεσήμανε ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνηση έχει έτοιμο το νέο μνημόνιο, ενώ έκανε λόγο για εφαρμογή της συνταγής του Πινοτσέτ:

«Βγάζουν στο σφυρί τους αιγιαλούς, τα δάση, τα λιμάνια, το Ελληνικό, τα φιλέτα αλλά και τα ασημικά που έχουν απομείνει στην πατρίδα. Και το χειρότερο;Βγάζουν στο σφυρί τους ανθρώπους.Φτηνή εργασία σε καθεστώς ζούγκλας από φιμωμένους ανθρώπους προβλέπουν τα μνημόνιά τους» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος τέλος στις δημοτικές εκλογές και στην υποψηφιότητα του Θοδωρή Δρίτσα για τον οποίο δήλωσε σίγουρος ότι θα νικήσει, ο γνωστός για τα πράσινα συναισθήματά του πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαριτολογώντας ότι «και αυτό το πρωτάθλημα στον Πειραιά θα το πανηγυρίσω κι εγώ με τη καρδιά μου! Πρώτη φορά αριστερά και στον Πειραιά!».

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *