Πέρασε από τη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα με 150 ψήφους

Με ψήφους 150 έναντι 119, υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018. Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος 269 βουλευτές, με πολλούς βουλευτές από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην δίνουν το παρών στη διαδικασία.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Αηδόνης. Σημειώνεται πως η σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, ήταν η τελευταία πριν από τις εκλογές για τους ΟΤΑ και το Ευρωκοινοβούλιο.
Ένταση στη συζήτηση

Νωρίτερα, σφοδρή κόντρα σημειώθηκε μεραξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διά στόματος Αλέξη Τσίπρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για κρυφή ατζέντα αντιλαϊκών μέτρων που θα εφαρμοστούν μετά τις ευρωεκλογές, κατ’ αντιστοιχία με ό,τι έπραξε η κυβέρνηση Σαμαρά μετά τις εκλογές του 2012.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, τόνισε πως αποτελεί φορέα των πλέον οπισθοδρομικών αντιλήψεων και πως «η μεσσιανική πολιτική ρητορεία είναι ξεπερασμένη και οι θιασώτες της δεν έχουν πολιτικό μέλλον». Παράλληλα τόνισε ότι η οριστική διευθέτηση του ελληνικού χρέους είναι το τελευατίο στοίχημα για την ελληνική οικονομία.

«Ο κ. Τσίπρας μίλησε για τη νέα Ελλάδα- αλλά ποιες ήταν οι προβλέψεις του για τη σημερινή; Δεν έλεγε πως θα χρειαστεί συμπληρωματικός Προϋπολογισμός, νέα μέτρα λιτότητας και πέρσι και φέτος, ότι δεν θα υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα το 2013, ότι δεν θα βγούμε στις αγορές; Στη σημερινή Ελλάδα, οι προβλέψεις, οι προσδοκίες σας, διαψεύστηκαν» απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Τους τόνους ειχε υψώσει νωρίτερα ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στάθης Παναγούλης που δήλωσε από το βήμα ότι «όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει κυβέρνηση, θα στείλει στο ειδικό δικαστήριο όσους βουλευτές έφεραν στην χώρα τα μνημόνια αλλά και όσους τα ψήφισαν».

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...