Σπιτική πίτα με μανιτάρια και φέτα

Σπιτική πίτα

Υλικά

Για το φύλλο
350γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. ξύδι
250 ml νερό
Λίγο αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
2 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γρ. μανιτάρια
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 αυγό
¼ φλ. γάλα συμπυκνωμένο
1 φλ. τριμμένο καρότο
200 γρ. φέτα τριμμένη
Για το άνοιγμα λίγο αλεύρι και ελαιόλαδο
Εκτέλεση

Για τη ζύμη

Βάζουμε το αλεύρι με τη μισή ποσότητα νερού και ξεκινάμε το ζύμωμα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 30-40 λεπτά.

Για την γέμιση

Καθαρίζουμε με μια βρεγμένη πετσέτα τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτιαΣε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε όλα τα λαχανικά. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το αυγό και προσθέτουμε τη φέτα και τα λαχανικά. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.

Ανοίγουμε το φύλλο:

Πασπαλίζουμε τον πάγκο με λίγο αλεύρι και παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης και ανοίγουμε το φύλλο. Θα ανοίξουμε τρία φύλλα, 2 Μεγάλα (η βάση και το σκέπασμα) και ένα μικρότερο για τη μέση.

Σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 30 cm βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και το αλείφουμε να πάει παντού. Στρώνουμε το ένα φύλλο, προσθέτουμε την μισή γέμιση, από πάνω βάζουμε το μικρό φύλλο. Προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα και αλείφουμε με ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 45-50 λεπτά.

Πηγή: nostimesyntages

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...