Πρόταση βόμβα για διαγραφή των περισσότερων ληξιπρόθεσμων οφειλών στην Εφορία

Πρόταση βόμβα για διαγραφή των περισσότερων ληξιπρόθεσμων οφειλών στην Εφορία

Σε άρθρο του Bloomberg που επισημαίνει πως η μεγαλύτερη απειλή για την ανάπτυξηείναι το μη εξυπηρετούμενο ιδιωτικό χρέος, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών τονίζει ότι πρέπει να διαγραφούν οι περισσότερεςληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο της Ελλάδας στην επιστροφή στην ανάπτυξη είναι το μη εξυπηρετούμενο ιδιωτικό χρέος κατά το Bloomberg, επειδή το ύψος του είναι στα 164 δισεκατομμύρια ευρώ.

 

οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των ιδιωτών ανέρχονται σε περίπου 90% του ΑΕΠ της Ελλάδας

Και αυτή θεωρείται ως η κυριότερη αιτία του περιορισμού στην χορήγηση νέων δανείων που είναι απαραίτητα για την ρευστότητα.

τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια προς τις τράπεζες έχουν φτάσει στα 80 δισ. ευρώ, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις έχουν ληξιπρόθεσμες όφειλες στην εφορία ύψους 69,2 δισ. ευρώ, ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία ξεπερνούν τα 14,5 δισ. ευρώ

Το πρόβλημα έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις και αρκεί ως απόδειξη η εκτίμηση πως οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των ιδιωτών ανέρχονται σε περίπου 90% του ΑΕΠ της Ελλάδας, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια προς τις τράπεζες έχουν φτάσει στα 80 δισ. ευρώ, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις έχουν ληξιπρόθεσμες όφειλες στην εφορία ύψους 69,2 δισ. ευρώ, ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία ξεπερνούν τα 14,5 δισ. ευρώ.

το πρώην στελέχος του υπ. Οικονομικών Π. Τσακλόγλου προτείνει μέσω του Bloomberg τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία

Για αυτό και το πρώην στελέχος του υπ. Οικονομικών Π. Τσακλόγλου προτείνει μέσω του Bloomberg τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία, αφού δεν μπορεί να ανακτηθεί.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *