Καστοριά: Μια γιορτή γεμάτη Ελλάδα, χάρη και λεβεντιά (φωτογραφίες)

Ενθουσίασε η αποχαιρετιστήρια παράσταση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς που ήταν αφιερωμένη στους μαθητές της έκτης τάξης.Το βράδυ της Πέμπτης το κατάμεστο
προαύλιο του σχολείου γέμισε εικόνες , χρώματα και ήχους βαθιά ελληνικούς .

Με φόντο τα υπέροχα σκηνικά του γυμναστή του σχολείου κ.Στέλιου Φόρλιακα που ήταν και ο σκηνοθέτης της παράστασης, φτερούγισε η ψυχή μας με το ούριο αεράκι της παράδοσης,ταξίδεψε στα βάθη του Πόντου, στην Ήπειρο, τη Θράκη, τη Μακεδονία ,και μετά εβαλε πλώρη για τον ελληνικό κινηματογράφο και τα αγαπημένα μιούζικαλς της δεκαετίας του ’60.

Οι μαθητές χόρεψαν με δεξιότητα , αλλά κυρίως με ψυχή, χάρη στη γυμνάστρια κ. Σπυριδούλα Νταρντάνη που διασκεύασε και δίδαξε τα χορευτικά ακούραστα, μεταλαμπαδεύοντας σε όλους την αγάπη της για τον χορό. Έβλεπες παιδιά 11 και 12 χρονών να χορεύουν ζεϊμπέκικα και χασαποσέρβικα με απαράμιλλη μαεστρία.

Κι εκεί που χόρευαν στη σκηνή , με τα μαγικά χέρια του Στέλιου Φόρλιακα, δραπέτευαν στο σελιλόιντ και τρύπωναν στις αυθεντικές σκηνές των μιούζικαλς που προβάλλονταν σε γιγαντοοθόνη στην αυλή του σχολείου.

Μια άρτια παράσταση που χάρισε απλόχερα χαρά κι ελπίδα, αφού τα παιδιά μας θύμισαν την Ελλάδα που ξέρει να ανασταίνεται μέσα από τα ερείπια, την Ελλάδα της αισιοδοξίας και της λεβεντιάς.

Στην άρτια διοργάνωση της παράστασης συνέβαλαν όλοι οι δάσκαλοι του σχολείου, αλλά και ο πάντα δραστήριος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, που οργάνωσε και το λαϊκό γλέντι που ακολούθησε, με ζωντανή μουσική.Το μπουζούκι του Σταύρου Συρίλλα πήρε φωτιά, ο κόσμος όλος μια αγκαλιά, χόρεψε, τραγούδησε και το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι αργά τα μεσάνυχτα .

Καλό Καλοκαίρι σε όλους!

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...