Βίντεο: Το αφιέρωμα της FIFA στη χώρα μας και την Εθνική Ελλάδος

Την Εθνική Ελλάδος παρουσιάζει η FIFA ενόψει του Μουντιάλ της Βραζιλίας μέσα από ένα 12λεπτο βίντεο – αφιέρωμα

Η FIFA έχει ξεκινήσει τα αφιερώματα για τις 32 ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο, «ανεβάζοντας» βίντεο στο επίσημο κανάλι της στο YouTube.

Στο 12λεπτο βίντεο παρουσιάζεται το προφίλ της χώρας μας με τους Φερνάντο Σάντος, Κώστα Μήτρογλου και Γιάννη Μανιάτη να μιλάνε για την πορεία της ομάδας, αλλά και για την ελπίδα τους για μια καλή πορεία.

Το βίντεο ξεκινά με την παρουσία της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο των ΗΠΑ το1994 χαρακτηρίζοντας την πορεία της «γαλανόλευκης» ως… τραγωδία με 3 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια και με μηδέν τέρματα.
Στη συνέχεια φτάνει στο 2010 και το πρώτο γκολ της Εθνικής Ελλάδας στην διοργάνωση από τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη κόντρα στην Νιγηρία αλλά και στην πρώτη της νίκη, με τέρμα του Τοροσίδη επικρατώντας με 2-1 στη 2η αγωνιστική των ομίλων. Όπως τονίζει ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή για μια χώρα που αντιμετώπιζε μεγάλες οικονομικές δυσκολίες.

Το αφιέρωμα συνεχίζεται με συνέντευξη του Κώστα Μήτρογλου: «Στόχος μας είναι να δώσουμε χαρές στους Έλληνες. Ξέρουμε ότι αντιμετωπίζουμε δυσκολίες. Τα προβλήματα δεν ξεχνιούνται, όμως πιστεύω ότι μπορούμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο γιατί όλοι αγαπάμε το ποδόσφαιρο» ενώ ο Γιάννης Μανιάτης αναφέρει: «Έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση για την ομάδα μας. Νομίζω πως τα τελευταία χρόνια τα έχουμε πάει πάρα πολύ καλά και νομίζω ότι όλες οι υπόλοιπες ομάδες μας υπολογίζουν ως μια πολύ καλή ομάδα. Νομίζω πως η Εθνική μας έχει τη δυνατότητα, εάν παίξουμε όπως σε όλα τα παιχνίδια, συγκεντρωμένοι, δίνοντας τον καλύτερο μας εαυτό».

Στη συνέχεια, τονίζει πως η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, ενώ οι Έλληνες θεωρούνται οι δημιουργοί των γερανών, των χειραμαξών αλλά και της ντουζιέρας. Το 40% των Ελλήνων ζει στην πρωτεύουσα, την Αθήνα, ενώ η χώρα έχει περίπου 2.000 νησιά εκ των οποίων κατοικούνται τα 170. Συνεχίζοντας τα στατιστικά, αναφέρει πως είναι η 1η χώρα σε εξαγωγή σφουγγαριών και η τρίτη μεγαλύτερη παραγωγός ελαιολάδου, ενώ το 2012, σε μία εκδήλωση συμμετείχαν 2.150 άτομα που ξύρισαν ταυτόχρονα τα γένια τους, σπάζοντας το παγκόσμιο ρεκόρ. Τον επόμενο χρόνο, στα Τρίκαλα δημιουργήθηκε το μεγαλύτερο γλυφιτζούρι του κόσμου! Οι αρχαίοι Έλληνες έπαιζαν το παιχνίδι επίσκουρος, που είναι ο πρόγονος του σύγχρονου ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με τη FIFA, οι πιο γνωστές ομάδες είναι οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, ενώ το παρατσούκλι της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου είναι το πειρατικό!

Το λόγο παίρνει ο Φερνάντο Σάντος που μιλά για την πρόκριση της Εθνικής στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Ο Μανιάτης αναφέρεται στο μπαράζ με τη Ρουμανία και την πρόκριση: ««Οι πανηγυρισμoί στη Ρουμανία βγήκαν μέσα από την ψυχή μου, επειδή ήταν η πρώτη φορά που θα πάρω μέρος σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Πανηγυρίσαμε και στα αποδυτήρια και στο γυρισμό προς την Ελλάδα. Είναι αξέχαστες στιγμές και θα τις θυμάμαι για όλη μου τη ζωή. Είναι πολύ μεγάλο πράγμα να πηγαίνεις σε Μουντιάλ και πόσο ακόμη όταν γίνεται στη Βραζιλία».

Το αφιέρωμα τονίζει πως ο Φερνάντο Σάντος πήρε τη θέση του Ότο Ρεχάγκελ μετά την νίκη στο Euro 2004, ενώ 10 χρόνια μετά, ο νέος προπονητής θέλει να δώσει πιο επιθετικό πνεύμα στην Εθνική σε σχέση με τον πρώην Γερμανό ομοσπονδιακό τεχνικό, και δεν παραλείπει να αναφέρει πως μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας, ο Σάντος θα εγκαταλείψει την εθνική. «Είναι πολύ μεγάλος προπονητής. Είμαστε μια οικογένεια. Μας αγαπάει και τον αγαπάνε. Είναι τρομερός προπονητής. Χαιρόμαστε που δουλεύουμε μαζί του» δήλωσε για τον Σάντος ο Μήτρογλου.

«Αυτό που μου αρέσει στην Εθνική είναι πως αντιπροσωπεύω τους ανθρώπους. Δεν προπονώ μόνο την ομάδα, αλλά εκπροσωπώ τον ελληνικό λαό. Εχω κοουτσάρει μεγάλες ελληνικές ομάδες και έχω συμμετάσχει στο Τσάμπιονς Λιγκ και είναι μεγάλη χαρά που οι Έλληνες φίλαθλοι μας υποστηρίζουν σε κάθε ματς και αυτό θα κάνουν και στη Βραζιλία. Είναι άνθρωποι που πιστεύουν»!

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *