Η Aston Martin μας δείχνει το πρώτο της SUV, την DBX [video]

aston-martin-dbx_prototype_02

H Aston Martin επιβεβαίωσε ότι το πρώτο SUV στην Ιστορία της θα ονομάζεται DBX και πως θα παρουσιαστεί επίσημα πριν το τέλος του χρόνου.

Οι καμουφλαρισμένες φωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα η Aston Martin δεν μας επιτρέπουν να πάρουμε θέση, αλλά οι ιθύνοντες της βρετανικής φίρμας υποστηρίζουν ότι το πρώτο SUV της φίρμας, που θα ονομάζεται DBX, θα είναι το πιο όμορφο πολυτελή SUV στην αγορά.

Οι πωλήσεις της DBX θα ξεκινήσουν το 2020, με την Aston Martin να φιλοδοξεί ότι θα γίνει το best seller μοντέλο που θα τη βοηθήσει να πραγματοποιήσει τα σχέδια της για παγκόσμια εξάπλωση. Μέχρι τότε, η Aston Martin μας προσφέρει μια πρώτη γεύση από το εντυπωσιακό της SUV, το οποίο αυτή την περίοδο ξεκίνησε τις δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες με φόντο τα δάση της Ουαλίας πέριξ του νέου εργοστασίου της εταιρείας όπου και θα κατασκευάζεται.

Οι δοκιμές θα συνεχιστούν για αρκετό καιρό ακόμα και θα πραγματοποιηθούν σε μερικές από τις πιο δύσκολες και απαιτητικές διαδρομές της υφηλίου. Από τον παγωμένο Αρκτικό Κύκλο, στις ερήμους της Μέσης Ανατολής, τις ψηλότερες αλπικές διαδρομές και φυσικά την πίστα του Nuerburgring, όπου το νέο SUV θα κληθεί να αποδείξει τις ικανότητές του σε επίπεδο ταχύτητας και δυναμικής οδηγικής συμπεριφοράς.

“Κάποιοι θα υποστηρίξουν ότι με το να κατασκευάσεις το πιο όμορφο SUV δεν ανεβάζεις τον πήχη της κατηγορίας, αλλά το αυτοκίνητό μας είναι πραγματικά ένα κόσμημα” δήλωσε ο CEO της Aston Martin, Andy Palmer, για το νέο μοντέλο.

 

 

“Η Aston Martin μπόρεσε να φτιάξει ένα SUV με όμορφες αναλογίες γιατί οι σχεδιαστές της δεν είχαν τους περιορισμούς μιας συγκεκριμένης πλατφόρμας, την οποία θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν για την κατασκευή του” συμπλήρωσε, αναφερόμενος στην Bentley Bentayga που βασίζεται στην πλατφόρμα MLB του Volkswagen Group. Και στην οποία βασίζονται όλα τα πολυτελή SUV του γερμανικού ομίλου όπως η Lamborghini Urus, η Porsche Cayenne, τα Audi Q7 και Q8, και το VW Touareg.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου της Aston Martin, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει το βρετανικό SUV θα χρησιμοποιεί το ίδιο πάτωμα με την Lagonda, η οποία θα κατασκευάζεται στο ίδιο εργοστάσιο από το 2021.

Στο πλαίσιο συνεργασίας της Aston Martin με την Mercedes-AMG, το νέο SUV θα κυκλοφορήσει αρχικά με V12 και V8 κινητήρες βενζίνης, ενώ μελλοντικά η γκάμα του θα αποκτήσει και υβριδικές εκδόσεις με την τεχνολογία να έρχεται και πάλι από τους Γερμανούς της Στουτγάρδης.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *