Ποια προσόντα πρέπει να έχετε για να βρείτε δουλειά

job_interview_737530309_iefimerida

Επικοινωνία, κριτική σκέψη, τήρηση των προθεσμιών, καλή οργάνωση, συνεργασία, ικανότητα ανάλυσης και καινοτομίας. Όλα αυτά είναι μερικά από τα προσωπικά χαρακτηριστικά που δείχνουν ένα υψηλό επίπεδο συναισθηματικής και προσωπικής νοημοσύνης, γνωστά και ως προσωπικές δεξιότητες, σύμφωνα με τη ManpowerGroup.

Όπως αναφέρει, οι εργοδότες δίνουν μεγάλη έμφαση στις συγκεκριμένες ικανότητες, γιατί ταιριάζουν σε ένα μεγάλο φάσμα θέσεων εργασίας, κλάδων και προσαρμόζονται στα δεδομένα της εποχής.

Παρακάτω παρουσιάζονται τέσσερις από τις πιο σημαντικές προσωπικές δεξιότητες που αναζητούν οι εργοδότες, όπως τις περιγράφει η ManpowerGroup.

Διαπροσωπικές ικανότητες

Το στοιχείο που κρατάει μία εταιρεία σε λειτουργία είναι οι διαπροσωπικές δεξιότητες. Η επιτυχία εξαρτάται από τις σχέσεις με όλους τους “τύπους” ανθρώπων.

Προσωπικό στίγμα

Πέραν από τις διαπροσωπικές ικανότητες, η έννοια της «παρουσίασης του εαυτού» περιλαμβάνει το πώς συμπεριφέρεστε ή ενεργείτε, το πώς μιλάτε και το πώς παρουσιάζετε τον εαυτό σας. Αυτού του είδους οι ικανότητες μπορούν να διδαχτούν και να αναπτυχθούν. Η αναζήτηση καθοδήγησης (coaching) και το χτίσιμο σταθερών ικανοτήτων στη διάρκεια της επαγγελματικής σταδιοδρομίας μπορεί να οδηγήσει τους ηγέτες στην οικοδόμηση μίας παρουσίας η οποία θα λειτουργήσει ως μοντέλο προς μίμηση.

Ηγετικές ικανότητες

Οι ηγετικές ικανότητες αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι που επηρεάζει την επαγγελματική εξέλιξη και σταδιοδρομία.

Προσωπική εικόνα

Με ποιον τρόπο μπορείτε να αναδείξετε ότι έχετε όλες τις τεχνικές και προσωπικές ικανότητες; Η απάντηση σχετίζεται με τον τρόπο που παρουσιάζετε τον εαυτό σας. Παρουσιάζοντας τις προσωπικές σας δεξιότητες στους πιθανούς εργοδότες και στους συνεργάτες σας, εκείνοι αντιλαμβάνονται την αξία που φέρνετε στην εργασία. Βασική προϋπόθεση αποτελεί η περιγραφή και η χρήση παραδειγμάτων που καταδεικνύουν τα επιτεύγματά σας. Η ζήτηση της δεξιότητας του personal brand είναι σε αύξηση.

Η αντίληψη ότι κάποιος κατέχει ή δεν κατέχει τις προσωπικές δεξιότητες είναι μύθος. Όπως οι τεχνικές δεξιότητες, έτσι και οι προσωπικές μπορούν να διδαχθούν και να αναπτυχθούν με την πάροδο του χρόνου.

economistas.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *