Συγκλονιστικός Γιάννης Αντετοκούνμπο για τη ρατσιστική επίθεση στον Θανάση: Σε όποιον αρέσει!

giannis_thanasis_antetokounmpo-768x772

Ένα post στο Instagram ήταν αρκετό. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επέλεξε να ανεβάσει μια φωτογραφία όλο νόημα. Ο ίδιος και ο αδερφός του Θανάσης με τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας. Και μερικές λέξεις που βάζουν στη θέση του οποιονδήποτε ρατσιστή.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεκινά το κείμενό του ζητώντας συγγνώμη από τον αδερφό του. Ο Θανάσης δεν έχει σχολιάσει καν τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε από τον Τάκη Τσουκαλά μετά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό για την Ευρωλίγκα. «Πίθηκο» τον αποκάλεσε και δεν ήταν η πρώτη φορά…

Όμως ο Γιάννης δεν μπορούσε να μην πάρει θέση. Για έναν και απλό λόγο. Γιατί «είμαι σίγουρος άμα ήταν ο μπαμπάς εδώ θα ήταν πολύ απογοητευμένος αν κρατήσω την σιωπή μου». Και αποφασίζει να απαντήσει για να υπερασπιστεί όχι μόνο τον εαυτό του αλλά και την αγάπη του για την Ελλάδα. Τη χώρα όπου μεγάλωσε και που κάνει περήφανη με τα όσα πετυχαίνει στο NBA. «Έχω χάσει τον ύπνο μου» λέει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

«Αν αυτό μπορεί να συμβεί στον Θανάση ο οποίος εκπροσωπεί με περηφάνεια και με ένα συνεχές χαμόγελο την Εθνική Ελλάδας και τον Παναθηναϊκό, δεν μπορώ να φανταστώ τι περνάνε άλλοι έγχρωμοι στην Ελλάδα. Είμαι παρά πολύ λυπημένος και απογοητευμένος», γράφει.

Και στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα: «Δεν θα αφήσουμε τα αρνητικά σχόλια να αλλάξουν αυτή την οικογένεια και την αγάπη μας για την χώρα στην οποία μεγαλώσαμε. Εγώ και τα αδέρφια μου είμαστε Έλληνονιγηριανοι και σε όποιον αρέσει και θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε και να μιλάμε με τα καλύτερα λόγια για την Πατρίδα μας».

Δείτε το post του Γιάννη Αντετοκούνμπο

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...