Έρχεται ο Γκουιντολίν

Μετά από αναζήτηση δύο περίπου μηνών η Ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία δείχνει να καταλήγει στον διάδοχο του Φερνάντο Σάντος, ο οποίος αναμένεται να είναι ο Ιταλός Φραντσέσκο Γκουιντολίν!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Coppa.gr ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής έχει ήδη μιλήσει απευθείας με τον τεχνικό της Ουντινέζε, που ετοιμάζει βαλίτσες για να βρεθεί στο ξεκίνημα της εβδομάδας στην Αθήνα.

Αυτό που ξεχώρισε τον Ιταλό τεχνικό από τους υπόλοιπους μνηστήρες του πάγκου της Εθνικής μας, είναι η ικανότητα του να παίρνει το 100% από τους παίχτες του, όπως και το ότι του είναι πολύ οικείο το αγωνιστικό στυλ που έχει όλα αυτά τα χρόνια η ομάδα μας.

Πρόκειται για φιλόδοξο τεχνικό με επιτυχίες στο καμπιονάτο επί σειρά ετών -τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο Ούντινε- ο οποίος βλέπει ως μεγάλο βήμα στην καριέρα του το να ηγηθεί μιας ομάδας που υπήρξε πρωταθλήτρια Ευρώπης και δίνει το παρών, σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις.

Άλλωστε η Εθνική μας που βρίσκεται σταθερά μέσα στην δωδεκάδα στο FIFA ranking, έχει έναν πολύ βατό όμιλο στο δρόμο για το Euro 2016 που θα γίνει στην Γαλλία.
Σημαντικό ρόλο βέβαια στην επιλογή του, είναι και το οικονομικό κομμάτι με την ομοσπονδία να μην θέλει να ξεφύγει τέτοιες εποχές από το ταβάνι των 800 χιλιάδων ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ στις κουβέντες που έχει με τον Γκουιντολίν, σε άπταιστα Ιταλικά, διέκρινε την επιθυμία του 59χρονου τεχνικού να πληροφορηθεί πρώτα απ΄ όλα για τις συνθήκες εργασίας και άφησε σε δεύτερη μοίρα το οικονομικό κομμάτι.

Βέβαια, επειδή πάντα σε τέτοιες διαπραγματεύσεις πολλά μπορούν να ανατραπούν, οι άνθρωποι της Εθνικής κοιτάνε και μια ακόμη περίπτωση που έχει προταθεί και έχει την εμπειρία και τα φόντα να καθίσει στο τιμόνι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Πρόκειται για τον Ντικ Άντβοκαατ τεχνικό με μεγάλη εμπειρία σε Εθνικά συγκροτήματα αφού οδήγησε την Εθνική ομάδα της χώρας του στο Μουντιάλ του 1994 και στο EURO τους 2004, καθώς και την Ζενίτ στην κατάκτηση του κυπέλλου UEFA το 2008. Ο Ολλανδός τεχνικός έχει πείρα και από τον πάγκο της Εθνικής ομάδας της Νοτίου Κορέας που καθοδήγησε στα γερμανικά γήπεδα στο Παγκόσμιο κύπελλο του 2006, καθώς και της Ρωσίας με την οποία προκρίθηκε στο πρόσφατο EURO το 2012. Έχει βέβαια επιτυχίες και σε συλλογικό επίπεδο αφού κατέκτησε τίτλους τόσο με την Αιντχόβεν στην Ολλανδία, όσο και με την Ρέιντζερς στην Σκωτία.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...