ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΚΑΝΕ Η ΜΑΡΙΑ ΤΕΡΕΖΑ ΝΤΕ ΦΙΛΙΠΙΣ Ποιος είπε ότι η Formula 1 είναι ανδρικό σπορ; Αυτές είναι οι γρήγορες κυρίες του αθλήματος

Με σκοπό να… κλείσουν τα στόματα όσον δεν τις εμπιστεύονται πίσω από το τιμόνι, οι γυναίκες αποδεικνύουν ότι μπορούν να οδηγήσουν και στα γκριντ της Formula 1.

Με αφορμή τη συμμετοχή της Σούζι Βολφ στις χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Χερέθ το coppa.gr σας θυμίζει τις… γρήγορες κυρίες του πρωταθλήματος της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Την αρχή έκανε η Μαρία Τερέζα ντε Φιλίπις, η οποία συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Formula 1 με την ομάδα της Maserati. Συμμετείχε σε πέντε γκραν πρι, εκκίνησε στα τρία από αυτά, ωστόσο δεν κατάφερε να πλασαριστεί στους βαθμούς.

Δεκαπέντε χρόνια αργότερα η Λέλα Λομπάρντι (1974) έγινε η δεύτερη γυναίκα που έτρεξε στα γκριντ της Formula 1 με τις Brabham, March και Williams. Η Ιταλίδα οδηγός ήταν η πρώτη που κατάφερε να βαθμολογηθεί στο γκραν πρι της Ισπανίας, στο οποίο πλασαρίστηκε στην έκτη θέση. Την ίδια χρονιά πλασαρίστηκε έβδομη στη Γερμανία.

Τρία χρόνια αργότερα η Βρετανίδα, Ντιβίνα Γκαλίκα, πήρε μέρος στο Ντόνιγκτον με την Chevron. Συμμετείχε στο πρωτάθλημα τις σεζόν 1978, 1979 και 1980 με την March.

Η Ντεσιρέ Γουίλσον το 1980 ήταν η δεύτερη οδηγός που συμμετείχε στην ομάδα της Williams, ωστόσο η παρουσία της ήταν ιδιαίτερα… διακριτική.

Δώδεκα χρόνια αργότερα (1992) η Ιταλίδα, Τζιοβάνα Αμάτι, πήρε μέρος σε τρία γκραν πρι με την ομάδα της Brabham.

Από το ρόλο του δοκιμαστή έχουν περάσει η αδικοχαμένη, Μαρία ντε Βιγιότα (Marussia), Σιμόνα ντε Σιλβέστρο (Sauber), όπως και η Σούζι Βολφ, η οποία όπως έχει ανακοινώσει η Williams θα συμμετάσχει σε ελεύθερες δοκιμές στα γκραν πρι της Αγγλίας και Γερμανίας.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *