Ferrari: Ποιοι μπορεί να είναι οι διάδοχοι του Vettel στην Scuderia

ricciardo-sainz

Δεν πέρασαν παρά λίγες μόνον ημέρες και ο 72χρονος Eddie Jordan επιβεβαιώθηκε όταν δήλωνε πως έρχονται «κοσμογονικές» αλλαγές στη Formula 1, λόγω και των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Vettel δεν τα βρήκε με τη Scuderia και αποχωρεί όπως ανακοινώθηκε σήμερα, δίχως να έχει καταφέρει να πάρει όλον αυτόν τον καιρό τον πολυπόθητο τίτλο. (Διαβάστε ΕΔΩ την επίσημη δήλωση της Ferrari και του Γερμανού).

Στη Scuderia μένει βέβαια ο Leclerc ο οποίος απέδειξε ότι πέρα από ανερχόμενο ταλέντο έχει και τη στόφα για να είναι ο πρώτος οδηγός της ομάδας.

Το ερώτημα είναι ποιοι είναι οι υποψήφιοι για τη θέση του Vettel. Ο Jordan είχε πει ότι ο Hamilton θα πάει στη Ferrari και μάλιστα είχε δικαιολογήσει την άποψή του τονίζοντας ότι η Scuderia είναι η μόνη που μπορεί να σηκώσει το βάρος της αμοιβής του Lewis (Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις δηλώσεις του Jordan).

Παρά το γεγονός ότι ο Βρετανός δηλώνει πιστός στο συμβόλαιό του και στη Mercedes (λήγει στο τέλος του 2020), το δέλεαρ του να ντυθεί στα κόκκινα δεν είναι μικρό για κανέναν οδηγό της F1, ακόμη και αν λέγεται Hamilton.

Από εκεί και πέρα, τα ονόματα που ακούγονται και που είναι πολύ πιθανά είναι δύο: Αυτό το Carlos Sainz και αυτό του Daniel Ricciardo. Όπως φαίνεται μάλιστα και από τη φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο, το διαδίκτυο έσπευσε να τους…ντύσει στα κόκκινα.

Kαι λέμε πιθανά, διότι αν πήγαινε ο Hamilton στη Ferrari αυτόματα θα χάλαγε η ισορροπία με τον Leclerc καθώς ο Μονεγάσκος θα ήταν μοιραία ο Νο2 οδηγός. Είναι σαφές ότι η Ferrari δεν θα ήθελε να δυσαρεστήσει τον Leclerc…

Αντίθετα μια μετακίνηση του Sainz από τη McLaren ή του Ricciardo από τη Renault θα ήταν πολύ πιο… ανώδυνη για τις σχέσεις μέσα στην ομάδα. Επίσης ακούγεται και το όνομα του Antonio Giovinazzi από τη… θυγατρική Alfa Romeo, αλλά είναι μάλλον απίθανο.

Πρέπει να πούμε επίσης ο Sainz έχει στην τσέπη του ένα καλό χορηγικό πακέτο που δεν είναι και ευκαταφρόνητο σε αυτές τις εποχές.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον του Vettel αυτό δεν είναι και τόσο σαφές. Ο Γερμανός μπορεί να αποσυρθεί τελείως από την ενεργό δράση, αλλά μπορεί και να μετακομίσει στη McLaren.

Να σημειώσουμε ότι στις δηλώσεις του ο Jordan είχε τονίσει ότι στην μετά κορονοϊό εποχή, η μόνη ομάδα που είναι ικανή να επιβιώσει είναι η Ferrari. Και αυτό διότι όπως τόνισε στο Μαρανέλο έχουν την Formula 1 στο DNA τους και παρά τις κατά καιρούς απειλές που έχουν εκτοξεύσει δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από το σπορ.

Έτσι, ο 72χρονος Ιρλανδός προβλέπει ότι στο άμεσο μέλλον, η Ferrari, η Red Bull και η McLaren – Mercedes θα είναι οι τρεις βασικές ομάδες που θα διεκδικούν τους τίτλους στην Formula 1.

drive.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...