6 Ανδρικά καλοκαιρινά παντελόνια και πως να τα συνδυάσεις!

fashion-man

Το καλοκαίρι αποτελεί τη δυσκολότερη εποχή αναφορικά με την επιλογή ενός παντελονιού. Βλέπεις, μία οι υψηλές θερμοκρασίες, μία τα αυξημένα επίπεδα υγρασίας, σε οδηγούν στο να απορρίψεις την ιδέα του παντελονιού για το καθημερινό ή βραδινό σου ντύσιμο.

Η αλήθεια είναι πως αν σου επιτρεπόταν να φοράς συνεχώς βερμούδες καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού θα το έκανες, αλλά δυστυχώς δεν είναι όλες οι περιστάσεις τόσο casual ώστε να μπορέσει να τις υποστηρίξει επαρκώς ένα σορτς ή μία βερμούδα.

περισσότερα επαγγέλματα το ντύσιμο με κοντά ρούχα, τύπου σορτς και βερμούδες, δεν γίνεται αποδεκτό (ιδίως αν υπάρχει κάποιο dress code), ενώ σε επίσημες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα σε ένα γάμο ή σε μία βραδινή έξοδο, η επιλογή μίας βερμούδας φαντάζει το λιγότερο απαγορευτική.

Εδώ θα βρεις ανδρικά παντελόνια που θα σε κρατήσουν δροσερό καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού!

Υπάρχουν ωστόσο, μερικές εξαιρετικές επιλογές σε καλοκαιρινά ανδρικά παντελόνια, τα οποία μπορούν να σου εγγυηθούν την αίσθηση της δροσιάς και άνεσης που αναζητάς για αυτήν την εποχή του χρόνου, ενώ παράλληλα θα σου προσδώσουν το κατάλληλο ύφος προκειμένου να «σταθείς» χωρίς παρατράγουδα σε μία πιο semi-formal ή formal περίσταση.

 

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα βρεις 6 επιλογές καλοκαιρινών ανδρικών παντελονιών, καθώς και ορισμένες συμβουλές αναφορικά με τους συνδυασμούς που μπορείς να κάνεις με αυτά.

Wide-leg παντελόνια

Τα wide-leg παντελόνια ή αλλιώς παντελόνια σε ευθεία/φαρδιά γραμμή θα σου προσφέρουν τον «αέρα» που επιθυμείς κατά τη διάρκεια του ζεστού καλοκαιριού. Η «φαρδιά» τους γραμμή, εν αντιθέσει με κάποιο skinny παντελόνι, θα σε κάνουν να νιώσεις πολύ πιο άνετα, αφού ο σχεδιασμός τους βοηθά τον αέρα να «κυκλοφορήσει» στο εσωτερικό του παντελονιού σου. Το γεγονός ότι αποτελούν μία διαχρονική επιλογή παντελονιού τα καθιστά «ευκολοσυνδύαστα» με μία μεγάλη γκάμα outfit.

Ιδανικά μπορείς να συνδυάσεις κάποιο σκουρόχρωμο ή μπεζ wide-leg παντελόνι με κάποιο ανοιχτόχρωμο T-shirt (μονόχρωμο ή ριγέ), το οποίο μπορείς να φορέσεις είτε μέσα από το παντελόνι είτε από έξω (ανάλογα με το γούστο σου). Ως προς την επιλογή του παπουτσιού προτίμησε κάποιο λευκό sneaker. Αν θες ένα πιο επίσημο look μπορείς κάλλιστα να συνδυάσεις το wide-leg σου παντελόνι με ένα λευκό πουκάμισο καθώς και με κάποιο sneakers ή slip-on παπούτσι.

Pleated (πλισέ) παντελόνια

Τα pleated-πλισέ παντελόνια αποτελούν ακόμη μία εξαιρετική επιλογή καλοκαιρινού παντελονιού. O «ιδιαίτερος» χαρακτήρας τους τα καθιστά ιδανικά τόσο για casual όσο και για πιο επίσημες περιστάσεις. Ο σχεδιασμός τους είναι τέτοιος ώστε να κάθονται «ψηλότερα» από τα υπόλοιπα παντελόνια (πάνω από τη μέση), προκειμένου το κάτω μέρος του παντελονιού να διατηρήσει την ιδιαίτερη φόρμα του, προσφέροντάς σου έτσι επιπλέον χώρο για τους μηρούς.

Θα βρεις πλισέ παντελόνια τόσο σε στενή όσο και σε φαρδιά γραμμή, αν και εμείς θα σου προτείναμε τα πρώτα. Μάλιστα, είναι της μόδας να «γυρίζεις» το κάτω μέρος του παντελονιού, αφού αυτό θα σου προσδώσει ένα πιο σύγχρονο look. Για πιο casual εμφανίσεις προτίμησε κάποιο T-shirt τύπου polo ή απλό (με ρίγες ή μονόχρωμο) , το οποίο μπορείς να φορέσεις μέσα από το παντελόνι, παρέα με ένα ζευγάρι λευκά sneakers. Αν τώρα θες ένα πιο formal look στρέψου προς τον διαχρονικό συνδυασμό ενός λευκού πουκάμισου παρέα με ένα ζευγάρι loafers ή μοκασίνια.

Patterned παντελόνια

Το ανάλαφρο και «παιχνιδάρικο» ύφος ενός patterned παντελονιού ή αλλιώς παντελονιού με μοτίβο τα καθιστά ιδανική καλοκαιρινή επιλογή. Ένα καρό παντελόνι ή με ρίγες ή, τέλος πάντων, με κάποιο μοτίβο, μπορεί να σου χαρίσει «ένταση» στο ντύσιμό σου χωρίς να χρειαστεί να κάνεις υπερβολές. Βέβαια, θα πρέπει να είσαι αρκετά προσεκτικός αναφορικά με τις λοιπές επιλογές του outfit σου προκειμένου το αποτέλεσμα να μην φωνάζει «πρόσεξέ με» (είπαμε, όχι υπερβολές).

Αυτό σε απλή μετάφραση σημαίνει ότι το patterned παντελόνι σου μπορεί να συνδυαστεί κυρίως με απλές-μονόχρωμες επιλογές. Έτσι προτίμησε κάποιο Τ-shirt (απλό ή τύπου polo) ή πουκάμισο (λινό, κοντομάνικο ή μακρυμάνικο), ανάλογα με το τι ύφος θέλεις να υιοθετήσεις, μαζί με ένα ζευγάρι λευκά sneakers, loafers ή μοκασίνια (οι τελευταίες δύο επιλογές αναφέρονται σε πιο επίσημες περιστάσεις).

Chinos παντελόνια

Τα chinos παντελόνια αποτελούν αναμφισβήτητα τη πιο δημοφιλή επιλογή για το καλοκαίρι. Είναι αρκετά δροσερά αλλά και κομψά, ώστε να σε συνοδεύσουν τόσο σε casual όσο και formal περιστάσεις. Οι πιο δημοφιλείς χρωματικές επιλογές είναι κυρίως οι ανοιχτόχρωμες (λευκό, μπεζ) ή το κλασικό μπλε.

Ως προς τους συνδυασμούς μπορείς να «παντρέψεις» τα chinos σου με κάποιο T-shirt τύπου polo ή απλό (ριγέ ή μονόχρωμο), κυνηγώντας και τις αντιθέσεις στους χρωματισμούς (ανοιχτόχρωμο παντελόνι, σκουρόχρωμο T-shirt ή και το ανάποδο). Αν θες τώρα ένα casual ντύσιμο με «νότες» επισημότητας μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία ζώνη και να βάλεις το T-shirt σου μέσα από το παντελόνι. Ως προς το παπούτσι χρησιμοποίησε κάποιο λευκό sneaker. Για πιο επίσημες καταστάσεις συνδύασε το αγαπημένο σου chinos με κάποιο πουκάμισο και, γιατί όχι, ένα σακάκι. Στα του υποδήματος μπορείς να επιλέξεις κάτι ανάμεσα σε loafers, μοκασίνια ή derbies.

Tailored παντελόνια

Τα tailored παντελόνια αποτελούν τη «χρυσή τομή» ανάμεσα στα κλασσικά και slim fit παντελόνια. Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους τύπους παντελονιών του άρθρου μας, τα tailored παντελόνια διατίθενται σε μία πληθώρα υφασμάτων (λινό, λινό-κρουστό ή λινό-βαμβάκι), γεγονός που τα καθιστά ως τα πλέον ιδανικά καλοκαιρινά παντελόνια. Επίσης, αποτελούν μία πολύ καλή επιλογή για να συνδυάσεις με κάποιο καλοκαιρινό σακάκι, αν έχεις να παρευρεθείς σε κάποιον γάμο ή βάφτιση.

Μπορείς να συνδυάσεις το αγαπημένο σου tailored παντελόνι με κάποιο μονόχρωμο T-shirt τύπου polo ή  με ένα λευκό πουκάμισο. Σε περίπτωση που επιλέξεις το tailored παντελόνι σου με κάποιο σακάκι, μπορείς από μέσα να χρησιμοποιήσεις ένα απλό T-shirt (το οποίο θα φοράς μέσα από το παντελόνι) ή κάποιο πουκάμισο. Αναφορικά με α παπούτσια ανάλογα με το στυλ που θες να υιοθετήσεις, έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε sneakers (για πιο casual look) και σε μοκασίνια ή loafers (για πιο επίσημο look).

Cargo παντελόνια

 

Για το τέλος του άρθρου σου αφήσαμε την πιο «σπορ» επιλογή σε καλοκαιρινό παντελόνι. Αν και η χρήση των cargo παντελονιών αρχικά είχε ως σκοπό την κάλυψη των αναγκών των εργαζόμενων σε χειρωνακτικά επαγγέλματα, πλέον αποτελούν μία εξαιρετικά «μοδάτη» επιλογή. Βλέπεις, πλέον τα cargo παντελόνια κυκλοφορούν σε διάφορα στυλ (slim fit, cropped), γεγονός που τα καθιστά ιδιαίτερα κομψά, ενώ παράλληλα είναι και πρακτικά (ασφαλώς σε αυτό βοηθάνε και οι πλαϊνές τσέπες).

Μπορείς να συνδυάσεις το cargo παντελόνι σου με ένα απλό, μονόχρωμο T-shirt ή κάποιο T-shirt με print στοιχεία. Στην μόδα βρίσκονται κυρίως cargo παντελόνια με χρώματα όπως το μπεζ, χακί, λαδί ή πράσινο. Αν θες να δημιουργήσεις ένα semi-casual outfit με «νότες» επισημότητας, μπορείς να συνδυάσεις το εν λόγω παντελόνι με ένα πουκάμισο. Αναφορικά με τα παπούτσια, βασική επιλογή φαντάζει αυτή των sneakers. Στην semi-casual περίπτωση μπορείς να επιλέξεις κάποιο loafer ή μοκασίνι.

the-man.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *