Χάρης Θεοχάρης: Καμία κατάσχεση σε λογαριασμούς έως 1.500 ευρώ

Ο γενικός γραμματέας εσόδων θέλοντας να καθησυχάσει τους μικροφειλέτες ή τους κατόχους μικρών καταθέσεων επισήμανε ότι νέο επιχειρησιακό πλάνο για τα έτη 2014-2017 που προβλέπει την αυτόματη κατάσχεση καταθέσεων από την εφορία δεν αφορά τις παραπάνω ομάδες.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Χάρης Θεοχάρης «σε καμιά περίπτωση το επιχειρησιακό πλάνο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων δεν στοχεύει σε τραπεζικούς λογαριασμούς μικροκαταθετών ή μικροοφειλετών» και πρόσθεσε ότι αυτοί οι λογαριασμοί «προστατεύονται απόλυτα από το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο περί ακατάσχετου έως 1.500 ευρώ».

Ο κ. Θεοχάρης τόνισε στην ίδια ανακοίνωση ότι ο σχεδιασμός αφορά την πάταξη της φοροδιαφυγής, όπως εφαρμόζεται και σήμερα μέσα από τους νόμους που έχουν ψηφιστεί στην ελληνική Βουλή προσθέτοντας ότι η συγκεκριμένες δράσεις έχουν απότερο σκοπό «την ελάφρυνση των φορολογικών βαρών των πολιτών».

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...