Φιλ Κόλινς: αλκοολισμός και κατάθλιψη

Ο Βρετανός μουσικός, Φιλ Κόλινς, φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια έχει στερέψει από τύχη και ευτυχία. Αρχικά, την εμφάνιση της έκανε μια διάγνωση, η οποία τον έκανε να πέσει από τα σύννεφα.Οι γιατροί τον ενημέρωσαν ότι ο τένοντας του αριστερού του χεριού είχε αχρηστευτεί, λόγω των πολλών χρόνων που έπαιζε ντραμς. Απ’ ότι φαίνεται, αυτό δεν ήταν αρκετό, γι αυτό «έσκασε» και δεύτερη βόμβα, η οποία λέγεται «οξεία παγκρεατίτιδα» που τον ταλαιπωρεί εδώ και λίγα χρόνια. Μετά από όλα αυτά και ενώ η κατάσταση ήταν πολύ άσχημη για τον ίδιο, η τρίτη σύζυγός του πήρε τον εννιάχρονο γιο τους κι έφυγαν από τη Νέα Υόρκη με προορισμό το Μαϊάμ, ζητώντας του διαζύγιο. Ο Κόλινς , λοιπόν, από τότε, είχε κλειστεί στο σπίτι του, στο Μανχάταν, μη μπορώντας να αντιμετωπίσει όλη αυτή την κατάσταση, και το μόνο που έκανε ήταν να πίνει.
Ο γιατρός του διέγνωσε κατάθλιψη βαριάς μορφής, απ’ εκείνες που δεν θεραπεύονται εύκολα.

Ο ίδιος ο Φιλ αναφέρει:«Η αλήθεια είναι πως μετά το διαζύγιο μου, έχασα πλήρως τον έλεγχο. Η πρώην γυναίκα μου και ο γιος μου έφυγαν από το σπίτι κι εγώ κατέληξα να ξυπνάω κάθε πρωί και το μόνο που να κάνω να είναι να κάθομαι όλη μέρα μπροστά στην τηλεόραση και να βλέπω κρίκετ μέχρι αργά το βράδυ, πίνοντας κρασί», λέει σε συνέντευξη του, στη βρετανική εφημερίδα Mirror,προσθέτοντας πως του πέρασε για μια στιγμή από το νου μήπως ρέπει προς τον αλκοολισμό. «Αλλά το θέμα είναι πως δεν υπήρξα ποτέ μου αλκοολικός και δεν είχα ποτέ ζήτημα με το οινόπνευμα. Απλώς το είχα διαρκώς να με συντροφεύει. Και το επόμενο πρωί δεν είχα κανέναν απολύτως λόγο να σηκωθώ από το κρεβάτι. Οπότε ο γιατρός μου μου είπε «εγώ μπορώ να σε κάνω να σταματήσεις το ποτό, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να σου δώσω κίνητρο να σηκώνεσαι από το κρεβάτι σου».

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *