Τσίπρας στην ΕΡΤ: Παροδική και μικρή η ύφεση λόγω των capital controls

parodiki-kai-mikri-i-ufesi-logw-twn-capital-controls.w_l

Η ύφεση που προκλήθηκε από τα capital controls είναι παροδική και μικρότερη της αρχικά προβλεφθείσας. Αυτή τη δήλωση έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην ΕΡΤ. Προχώρησε δε ένα βήμα ακόμη, μλέγοντας πως οι συνέπειες των capital controls αντισταθμίζονται σε μεγάλο βαθμό από την αύξηση του τουρισμού, προβλέποντας ότι η χώρα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Ο κ. Τσίπρας ανασκεύασε την δήλωσή του περί θαλασσίων συνόρων, λέγοντας πως αυτή παρερμηνεύτηκε. «Φυσικά και υπάρχουν θαλάσσια σύνορα, αλλά δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία εισόδου, δεν υπάρχουν μπάρες να ανοίγουν και κλείνουν, αλλά μια τεράστια έκταση την οποία βεβαίως πρέπει να επιτηρεί το λιμενικό, όπως και κάνει», είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες,  υποστήριξε πως ακόμη κι αν δεν κερδίσει την αυτοδυναμία, σε τρεις μέρες από την ανάληψη της διερευνητικής εντολής από τον ίδιο, θα έχει σχηματιστεί κυβέρνηση. Κι αυτό επειδή «κανείς δεν θα πάρει την ευθύνη να ξαναπάμε σε εκλογές». Ωστόσο απέκλεισε το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη ΝΔ -χαρακτηρίζοντας το εγχείρημα ως «κυβέρνηση-ζόμπι» και «παρά φύσιν»-, αποκάλεσε «ουρά του κυρίου Μεϊμαράκη» την Φώφη Γεννηματά και χαρακτήρισε εξαιρετική την συγκυβέρνησή του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου.

Αφησε πάντως ένα παράθυρο συνεργασίας με Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ εφ’όσον αποδεχθούν το πρόγραμμά του και αφού ξεκαθαρίσουν τη θέση τους, «διότι δεν μπορούν να είναι και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τη ΝΔ, και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα».

Ο κ. Τσίπρας τέλος αναφέρθηκε υποτιμητικά στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, λέγοντας πως «σαν μορφή με το μουστάκι του θυμίζει πολιτικό της δεκαετίας του 70».

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *