Τσίπρας: Ευρώπη της Δημοκρατίας ή της κυρίας Μέρκελ;

Από τη Μπολόνια «έκλεισε» ο Αλέξης Τσίπρας την ευρωπαϊκή του προεκλογική περιοδεία για την προεδρία της Κομισιόν, έξι μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στέλνοντας το μήνυμα «Στις 25 Μαΐου ψηφίζουμε για τη ζωή μας. Για μία άλλη Ευρώπη».

Εκπέμποντας αισιοδοξία για το μέλλον της Ευρώπης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε εκ νέου τα διλήμματα της αναμέτρησης τονίζοντας πως «η Ευρώπη είναι σε κρίσιμη καμπή. Ή θα τερματίσει τη λιτότητα ή θα συνεχίσει με λιτότητα, ανεργία και αυταρχισμό. Θα πούμε ναι στην Ευρώπη του Μακιαβέλι; Ή θα πούμε ναι στην Ευρώπη του Διαφωτισμού και του Γκράμσι;».

Εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στη Γερμανίδα Καγκελάριο, ο κ. Τσίπρας συνέχισε να διατυπώνει διλήμματα και μάλιστα με προσωπικό χαρακτήρα. «Ευρώπη; Της Δημοκρατίας ή της κυρίας Μέρκελ» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνοντας πως είναι η μόνη απάντηση που φοβάται η κ. Μέρκελ και το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο.

«Ο Γιούνκερ προτίμησε την σιωπή του ενόχου»

Καλώντας σε συστράτευση κάθε Ευρωπαίο πολίτη, -αφού αναφέρθηκε στις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις των Καννών-, υπενθύμισε πως ενώ την περασμένη Πέμπτη στο debate που διοργάνωσε η EBU στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δόθηκε η ευκαιρία στον κύριο Γιούνκερ να εξηγήσει τη στάση του, «Εκείνος προτίμησε τη σιωπή του ενόχου».

«Υπάρχει εναλλακτική λύση για την Ευρώπη»

Τέλος, παρουσίασε μπροστά στους Ιταλούς πολίτες την εναλλακτική λύση για ένα Ευρωπαϊκό New Deal, σημειώνοντας πως οι τρεις προϋποθέσεις για να βαδίσει η ΕΕ στο δρόμο της ανάπτυξης είναι

πέραν του «Ευρωπαϊκού New Deal», ο άμεσος απεγκλωβισμός από τη λιτότητα και η «Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Χρέους», για την επίλυση της υπερχρέωσης της Ευρωζώνης.
Πηγή: Τσίπρας: Ευρώπη της Δημοκρατίας ή της κυρίας Μέρκελ; | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/155575#ixzz32CYt0wys

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...