Το pre game της 11ης αγωνιστικής Α’ κατηγορίας Ε.Π.Σ. Καστοριάς

e63e787d1fd15ca53a2fb28c4a545450_xl

Σε Βογατσικό και Γραμμοχώρια δοκιμάζονται Καστοριά και «Αστραπή», αντίστοιχα, ενώ ο «Μέγας Αλέξανδρος» φιλοξενεί στο τοπικό ντέρμπι τον Νταηλάκη

 

Με … θέα το 6ο «τρίποντο» εκτός έδρας θα εκδράμει η Καστοριά στο Βογατσικό

Έχοντας οι «γουναράδες» περάσει νικηφόρα από όλες τις έδρες στις οποίες κλήθηκαν έως σήμερα να αντιμετωπίσουν τις τοπικές ομάδες, την προσφιλή τους αυτή συνήθεια στο φετινό πρωτάθλημα θέλουν να την κάνουν πράξη το προσεχές Σάββατο και στο Βογατσικό, όπου θα κοντραριστούν με την «Ομόνοια», που, αλήθεια είναι, ότι όταν αγωνίζεται στο «παλατάκι» της υπόσχεται πολλά στους φίλους της, κάτι που θα επιδιώξουν οι παίκτες της να κάνουν και στην εν λόγω αναμέτρηση με την Καστοριά, όσο δύσκολη και αν αυτή φαντάζει.

Με «όπλο», λοιπόν, οι «κυανοκίτρινοι» του Παναγιώτη Μητκίδη, το κίνητρο να κοιτάξουν κατάματα τους «γουναράδες», προσδοκούν η επιθυμία τους να αντιπαρατεθούν στα ίσα μαζί τους να πάρει «σάρκα και οστά» και να βάλουν δύσκολα στου φιλοξενούμενούς τους.

Ωστόσο, εκ των προτέρων γνωρίζουν, ότι η διαφορά ποιότητας (ατομική και ομαδική) σε σχέση με τους αντιπάλους τους είναι μεγάλου διαμετρήματος, κάτι, όμως, που δεν τους εμποδίζει να κάνουν όνειρα για ένα θετικό αποτέλεσμα.
Έτσι, παρά το γεγονός ότι μειονεκτούν σε πολλά έναντι των «ερυθροκίτρινων» και παρότι η ψυχολογία τους είναι στο «ναδίρ» εξαιτίας των απανωτών αποτυχιών τους- εντός κι εκτός έδρας-, υπόσχονται να τα … δώσουν όλα για μια αξιοπρεπή εμφάνιση και ό,τι βγει από το παιχνίδι.

Αναφορικά, τώρα, με την πρότασή μας για στοιχηματισμό σε αυτόν τον αγώνα, είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι ο προπονητής της Καστοριάς, Διονύσης Λίτσκας, θα έχει γεμάτη τη «φαρέτρα» του με … βέλη, ελέω της έκτισης της ποινής της μίας αγωνιστικής των Μηλιάτη και Τράντα, καθώς και την άριστη ψυχολογία των παικτών του από τη μεγάλη νίκη (1-5) στην Πολυκάρπη το περασμένο Σάββατο. Ως εκ τούτου, θα επιλέξουμε το σημείο «2» να σας προτείνουμε και … καπάκι «over».
Οι «κιτρινόμαυροι» της Μεσοποταμίας … ορέγονται «ελάφι» στο Μανιάκοι …

Η «Αστραπή» Μεσοποταμίας, αφού έκανε «γυαλιά καρφιά» την άμυνα των «Ελπίδων» το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στη μεταξύ τους αναμέτρηση, μη δείχνοντας συμπόνια στην «οικεία» ομάδα της, νικώντας την με σκορ 9-2, είναι σχεδόν απίθανο να καθίσει «ήσυχα» και στο γήπεδο των Μανιάκων, όπου θα κοντραριστεί με τα «ελάφια» της Α.Ε. Γραμμοχωρίων, που, γεγονός είναι, ότι πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, «γράφοντας» τη μία ήττα πίσω από την άλλη, εδώ και οκτώ ολόκληρες αγωνιστικές.

Έτσι, σε ένα παιχνίδι που μοιάζει με εύκολη «υπόθεση» για τους «κιτρινόμαυρους» του Γιώργου Σαββίδη, όσο και αν θέλουμε να διστάσουμε να προτείνουμε το σημείο «2», αυτό δεν μας επιτρέπεται, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά, γιατί η δυναμικότητα των δύο ομάδων είναι κάτι παραπάνω από εξόφθαλμη. Συνεπώς «2», ενώ προσθέστε και το «over».
Να αποφύγει τον δρόμο με τις … λακκούβες θέλει ο «Μέγας Αλέξανδρος» στο τοπικό ντέρμπι με τον Νταηλάκη, στο Δ.Α.Κ.Κ.

Έχοντας οι «κυανοκίτρινοι» του Θόδωρου Βόλτση εξοικονομήσει ξεκούραστα το «τρίποντο» στον αγώνα τους με την Α.Ε. Γραμμοχωρίων και παραμένοντας σε τροχιά τίτλου, καλούνται το προσεχές Σάββατο, στο δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι τους εντός έδρας, να αντιμετωπίσουν τους συντοπίτες τους «κυανόμαυρους» του Γιάννη Τσεμπερίδη, σε ένα ματς που, να υπογραμμιστεί, αμφότερες οι ομάδες προέρχονται από δύο απανωτές νίκες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ψυχολογία των παικτών τους.

Μπορεί, λοιπόν, το παιχνίδι αυτό καθαυτό να θεωρείται «ντέρμπι», ωστόσο, η ανάγκη για «τρίποντο» είναι, αναντίρρητα, μεγαλύτερη για τον «Μέγα Αλέξανδρο» Καλλιθέας, καθότι θέλει να μείνει «ζεστός» αναφορικά με τη διεκδίκηση του φετινού τίτλου.

Έτσι, οι παίκτες του Θόδωρου Βόλτση, διαθέτοντας, φυσικά, και την ποιότητα ως ομάδα, με όσες δυσκολίες και αν συναντήσουν στην αναμέτρησή τους με τους «κυανόμαυρους» του Νταηλάκη, είναι σίγουρο, ότι προϊδεάζουν τον καθένα να επιλέξει το σημείο «1» για στοιχηματισμό. Συνεπώς, κι εμείς θα σας προτείνουμε τον «άσο».
Ελπίδες για επιστροφή του στις νίκες «τρέφει» ο «Ηρακλής» Πολυκάρπης στη Μεσοποταμία, κόντρα στις «Ελπίδες»…

Έπειτα από το ηχηρό «χαστούκι» που ένιωσε ο «Ηρακλής» Πολυκάρπης στην έδρα του από την Καστοριά το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, παίρνοντας, κατά κάποιον τρόπο, «διαζύγιο» με την επιδίωξή του να κατακτήσει τον φετινό τίτλο, θα πάει το προσεχές Σάββατο στη Μεσοποταμία, προκειμένου εκεί να αντιμετωπίσει τις «Ελπίδες», με την ψυχολογία των παικτών του καταρρακωμένη, αλλά, από την άλλη, ελέω της ανωτερότητάς του ως ομάδα, με βλέψεις νίκης.

Στο παιχνίδι αυτό, λοιπόν, καθοριστικό ρόλο θα παίξει η δυναμικότητα των δύο ομάδων, κάτι που σημαίνει, ότι ο «Ηρακλής», ως πιο ισχυρός, αναμένεται να επιστρέψει στα χαμόγελα. Ως εκ τούτου, το σημείο που θα προτείνουμε, είναι το «2».
Το 6 στα 6 θα ψάξει ο «Γράμμος» στην έδρα του με τον Κάστορα …

Για τον «Γράμμο» Μαυροχωρίου, που όλα του πηγαίνουν «δέξα» εδώ και πέντε συνεχόμενες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, στις οποίες πρόσθεσε στο ενεργητικό του δεκαπέντε πόντους, το παιχνίδι του προσεχούς Σαββάτου στο γήπεδό του με αντίπαλο τον Κάστορα, φαντάζει ως μια καλή ευκαιρία για τους παίκτες του να παραμείνουν στον «ασφαλτοστρωμένο» δρόμο που ακολουθούν σε αυτό το χρονικό διάστημα του ενάμισι μήνα.

Μπορεί, ωστόσο, ο Κάστορας να μην είναι «αμελητέα» ποσότητα και να διακρίνεται για τη μαχητικότητά του, εντούτοις, οι «κυανόλευκοι», με τη «φόρα» που έχουν πάρει από τις απανωτές τους επιτυχίες, αναμένεται και σε αυτή την αναμέτρηση να μην πέσουν έξω στις προβλέψεις τους και, εύκολα ή δύσκολα, να επικρατήσουν. Συνεπώς, το σημείο που προτείνουμε είναι το «1».
Στην κόντρα των «μαυραετών» στην Κορησό ποιοι θα βγουν νικητές;
Οι έχοντες «κάψα» για τους βαθμούς της νίκης ή οι αδιάφοροι «μαυραετοί» των Αμπελοκήπων;

Σταθμίζοντας τη βαθμολογική θέση των δύο ομάδων και κατά συνέπεια την ανάγκη για νίκη της «Δόξας» Κορησού, ανεπιφύλακτα, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα, ότι οι γηπεδούχοι θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά το προσεχές Σάββατο προκειμένου να προσθέσουν στο ενεργητικό τους το πολύτιμο «τρίποντο».

Ωστόσο, ο βαθμός δυσκολίας για τους γηπεδούχους σε αυτή την αναμέτρηση, όσο αδιάφοροι και αν παρουσιάζονται οι «μαυραετοί» των Αμπελοκήπων, είναι μεγάλος, καθότι οι τελευταίοι διαθέτουν έμπειρο ρόστερ και ποιότητα στο παιχνίδι τους. Συνεπώς, για να φτάσει η νεανική ομάδα της Κορησού να πετύχει τον στόχο της, τη νίκη, δηλαδή, θα πρέπει να κατέβει στο γήπεδό της με την «επίσημη φορεσιά» της, λαμβάνοντας, ταυτόχρονα, υπόψη, ότι το συγκρότημα των Αμπελοκήπων είναι ικανό για πολλά πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Σχετικά, τώρα, με την επιλογή κάποιου σημείου για στοιχηματισμό, αλήθεια είναι, ότι διστάζουμε να κάνουμε πρόβλεψη. Ως εκ τούτου, «no bet».

Στη νίκη εστιάζουν την προσοχή τους Κρόνος και Παναργειακός στο γήπεδο της Κολοκυνθούς …

Μπορεί οι δύο ομάδες που θα συναντηθούν το προσεχές Σάββατο στο γήπεδο της Κολοκυνθούς να έβγαλαν αγωνιστικές «αγκυλώσεις» στα ματς που έδωσαν προ μιας εβδομάδας, ο Κρόνος- εκτός έδρας- με τη «Δόξα» Αμπελοκήπων και ο Παναργειακός στο… σπίτι του με τον «Γράμμο» Μαυροχωρίου, ωστόσο, οι παίκτες του Παναγιώτη Μπαμπούλη, αλήθεια είναι, ότι έφυγαν από τους Αμπελόκηπους με τον βαθμό της ισοπαλίας, μετά το «στείρο» (0-0), ανεβάζοντας ψυχολογία, ενώ οι παίκτες του Νίκλου Τσακάλη, μετά την ήττα τους με 1-2 από τους «κυανόλευκους», με … τσακισμένο το ηθικό τους.

Αν, πάντως, συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι αμφότερες οι ομάδες είναι, περίπου, ισοδύναμες, τότε, χωρίς σε βάθος σκέψη, θα αποφύγει τον στοιχηματισμό σε αυτή την αναμέτρηση. Συνεπώς, ακολουθώντας κι εμείς αυτή την κατεύθυνση, θα αποφύγουμε την πρόβλεψη για κάποιο σημείο. Άρα, «no bet».

 

Ρεπορτάζ: Δαμιανός Δέλλιος

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...