Το αναλυτικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ για το νέο κρούσμα κοροναϊού – 90 ο συνολικός αριθμός των ασθενών στην Ελλάδα

163715

Έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο της Καστοριάς, που είχαν επίσης επαφές με τον 53χρονο τις προηγούμενες ημέρες

Επιβεβαιώθηκε και νέο κρούσμα κοροναϊού στη χώρα μας, ανεβάζοντας σε 90 τον συνολικό αριθμών των ασθενών, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Πρόκειται για τον 53χρονο άνδρα που μεταφέρθηκε χθες εσπευσμένως στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης από την πόλη της Κοζάνη, νοσηλεύεται διασωληνωμένος και θεωρείται “ορφανό κρούσμα”. Άλλα τέσσερα τέτοια κρούσματα δηλαδή χωρίς ιστορικό έκθεσης νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αθήνας. Σε 4 νοσοκομεία αναφοράς και σε ένα Γενικό νοσηλεύονται 36 ασθενείς, στην πλειοψηφία τους με ήπια συμπτώματα. Σε εξαιρετικά κρίσιμη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση του 66χρονου ταξιδιώτη στους Αγίους Τόπους που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Ρίου. Άλλοι 57 διαπιστωμένοι φορείς, βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Χθες 19 άτομα από το προσωπικό του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης που ήρθαν σε επαφή με τον 53χρονο τέθηκαν σε καραντίνα.

Όπως μεταδίδει ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ Κοζάνης Μ. Νασιάδης 19 άτομα από το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης τα οποία ήρθαν σε επαφή, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, με τον 53χρονο από τη Σιάτιστα, που πλέον είναι το 90ο κρούσμα του κοροναϊού στη χώρα μας, καθώς μετά και την εξέταση και του 2ου δείγματος, βγήκε θετικός στο covid-19.

O 53χρονος, που ζούσε στην Καστοριά και μάλιστα εργάζονταν στο μικροβιολογικό εργαστήριο του Νοσοκομείου της πόλης, παραμένει από χθες διασωληνωμένος στο ΑΧΕΠΑ, όπου μεταφέρθηκε με ειδικό ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Ήδη έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό και εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο της Καστοριάς, που είχαν επίσης επαφές μαζί του τις προηγούμενες ημέρες.

Ο 53χρονος, αισθάνθηκε αδιαθεσία την περασμένη Παρασκευή και οι γιατροί του Νοσοκομείου της Καστοριάς, του συνέστησαν να παραμείνει στο σπίτι, λόγω και άλλων προβλημάτων υγείας που είχε. Ο ίδιος μετέβη στη Σιάτιστα, όπου κατάγεται  και το μεσημέρι της Δευτέρας μετέβη στο Κέντρο Υγείας της πόλης, όπου το προσωπικό, παρότι δεν είχε ταξιδιωτικό ιστορικό σε ενδημικές περιοχές έλαβε όλα τα προληπτικά μέτρα. Στη συνέχεια μετέβη με ΤΑΧΙ, μαζί με τον αδερφό του στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου μετά την ακτινογραφία και αξονική τομογραφία, διαπιστώθηκε ότι εμφάνιζε εικόνα πνευμονίας.

Ήδη το βράδυ της Δευτέρας έγινε η απολύμανση των χώρων του Μαμάτσειου Νοσοκομείου της Κοζάνης, όπου κινήθηκε ο 53χρονος, ενώ σήμερα αναμένεται να γίνει η απολύμανση και σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Βοΐου γίνεται ήδη από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, η “ιχνηλάτηση”  του περιστατικού το οποίο θεωρείται πλέον ως “ορφανό”, έτσι ώστε να διαπιστωθεί το άτομο το οποίο μόλυνε τον 53χρονο, αλλά και οι επαφές που είχε όλο αυτό το διάστημα.

capital.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *