Στον παγκόσμιο χάρτη του εναλλακτικού τουρισμού μπαίνει πλέον η Καστοριά

nonas-theod-640x853

Ο Νόνας Θεόδωρος είναι απόφοιτος Τ.Ε.Φ.Α.Α του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα Ναυαγοσωστική και Κωπηλασία. Ασκεί το επάγγελμα του προπονητή Κωπηλασίας από το 2009 έχοντας διατελέσει προπονητής σε όλα τα κωπηλατικά σωματεία του Νομού(Καστοριάς-Μαυροχώρι) ενώ τα τελευταία χρόνια διατέλεσε αντιπρόεδρος του Ν.Ο.Καστοριάς με τον οποίο τα χρόνια που ήταν αθλητής , αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος επί σειρά ετών.Είναι ιδιοκτήτης του καταστήματος “NorthAdventure-TheOutdoorStore” .

1.Πες μας με λίγα λόγια για το εγχείρημα που ετοιμάζεται

Πρωταρχικός μας στόχος είναι να κάνουμε την Καστοριά προορισμό και όχι ενδιάμεση στάση μιας ημέρας.Η Καστοριά μας από μόνη της , λόγο της γεωγραφικής της θέσης και του φυσικού του πλούτου έχει πολλά να δώσει ,τα οποία όμως δυστυχώς,όπως δείχνουν τα αποτελέσματα δεν φτάνουν για να κρατήσουν έναν επισκέπτη.Έχοντας ενασχόληση με τον αθλητισμό και τις δραστηριότητες εδώ και 25 χρόνια απ όλες τις οπτικές γωνίες , είτε σαν αθλητής είτε σαν τρόπο ζωής είτε επαγγελματικά , έρχομαι συνέχεια σε επαφή με ανθρώπους που ψάχνουν την εναλλακτική μορφή του τουρισμού.Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν έρχονται μια μέρα ή λίγες ώρες στην Καστοριά και από εκεί ψάχνουν γειτονικά μέρη τα οποία μπορούν να κάνουν την διαμονή τους πιο ευχάριστη.

Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο γραφείο οικοτουρισμού-εναλλακτικού τουρισμού , πιστοποιημένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση το οποίο θα παρέχει πάρα πολλές δραστηριότητες στην φύση.Μέσα από αυτές αποσκοπούμε στην ανάδειξη και προβολή του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της περιοχής .Επίσης ευελπιστούμε στην τόνωση της τοπικής αγοράς καθώς και στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων μιας και οικοτουρισμός σημαίνει χρήση των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών. Άρα κάθε ταξίδι πρέπει να συμβάλει με τον καλύτερο τρόπο στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας .

2.Τι ακριβώς δηλαδή θα περιλαμβάνει

Οι παροχές οι οποίες θα παρέχουμε θα είναι πολλές , και όλες θα έχουν να κάνουν με τον φυσικό πλούτο της περιοχής μας .Θα περιλαμβάνει παράκτια κωπηλασία,κανοέ καγιάκ,ιστιοπλοϊα,σανίδες sup,rafting καθώς και περιήγηση-ξενάγηση με εξωλέμβιες βάρκες.Αυτό είναι ότι έχει να κάνει με το υγρό στοιχείο.

Θα υπάρχουν δραστηριότητες για το βουνό , όπως η πεζοπορία,το ορεινό τρέξιμο,διαδρομές με ποδήλατα mountain ,διαδρομές με τζίπ 4Χ4 ,ιππασία,εξορμήσεις με κατασκηνώσεις και για τους χειμερινούς μήνες αλπικό και ορειβατικό σκί .Επίσης θα υπάρχουν και δράσεις για την πόλη όπως ποδήλατα πόλης και ξενάγηση στα διάφορα ιστορικά σημεία .
Όλα αυτά φυσικά με αίσθηση ευθύνης και σεβασμού για το φυσικό περιβάλλον .

3.Επειδή η λίμνη μας και πολλές περιοχές έχουν χαρακτηρισθεί natura συναντήσατε κάποιο εμπόδιο;

Οικοτουρισμός σημαίνει προστατεύω και όχι καταστρέφω ανεξάρτητα με το τι ήρθε να δει και να ζήσει ο επισκέπτης. Η φέρουσα ικανότητα, με οικολογικούς ή κοινωνικό πολιτιστικούς όρους, της κάθε περιοχής πρέπει να γίνεται σεβαστή.

Έτσι λοιπόν για να είμαστε πιστοποιημένοι καταθέσαμε το πλάνο μας ύστερα από μελέτη και σχεδιασμό , στους αρμόδιους φορείς και τις υπηρεσίες και έχουμε πάρει όλες τις αδειοδοτήσεις που χρειαζόταν .

Εδώ και χρόνια η Καστοριά μας ανέκαθεν εναρμονίζει την άγρια φύση με την ζωή των κατοίκων της.Εκεί λοιπόν είναι η μαγεία , την οποία σεβόμαστε απόλυτα και θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε στον επισκέπτη.

4. Σε ποιους επισκέπτες απευθύνεται δηλαδή

Απευθύνεται σε κάθε επισκέπτη που έρχεται στην πόλη μας ,ανεξαρτήτου ηλικίας και εμπειρίας από ανάλογες δραστηριότητες.Ο οικοτουρισμός είναι ποιοτικός τουρισμός. Ο πελάτης πρέπει να είναι σίγουρος ότι ο πιστοποιημένος οργανισμός τηρεί υψηλές προδιαγραφές από την αρχή ως το τέλος.

Επίσης απευθύνεται σε group και σχολεία τα οποία θα θελήσουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό , καθώς θα μπορούμε να απασχολούμαι εώς 100 άτομα ταυτοχρόνως σε διάφορες δραστηριότητες.
Επίσης θα απευθύνεται και στους κατοίκους της Καστοριάς οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν πράγματα τα οποία ενδεχομένως να μην είχαν την ευκαιρία να κάνουν ποτέ και να τα εντάξουν στην καθημερινότητα τους.

Τέλος είμαστε πεπεισμένοι πως θα δώσουμε ακόμη ένα κίνητρο σε όσους θέλουν να επισκεφθούν την πόλη μας και να γίνουν κομμάτι της και πως σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους θα αναβαθμίσουμε τον τουρισμό μας.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...