Τουρισμός: Τη μεγαλύτερη μείωση τιμών δωματίων παρουσιάζει η Καστοριά με 20% για τον Μάρτιο

75452121Μειωμένες τιμές σε προορισμούς της Μακεδονίας

Τάσεις μείωσης εμφανίζουν οι τιμές στα ξενοδοχεία σε δημοφιλείς προορισμούς της Μακεδονίας για το Μάρτιο

ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του καταλόγου ξενοδοχειακών τιμών της μηχανής αναζήτησης www.trivago.gr, τη μεγαλύτερη μείωση παρουσιάζει η Καστοριά με 20% και τη μέση τιμή δωματίου να φτάνει τα 60 ευρώ έναντι 75 ευρώ τον περασμένο Μάρτιο.

Σημαντική μείωση σημειώθηκε και στην Καβάλα, σε ποσοστό 13%, με τη μέση τιμή δωματίου να ανέρχεται στα 87 ευρώ για το μήνα Μάρτιο, έναντι 100 ευρώ το Μάρτιο του 2014.

Από τους ελληνικούς προορισμούς δεν έλειπαν και οι αυξήσεις στις τιμές, με κυριότερη αυτή στη Μονεμβασιά, όπου η ετήσια μεταβολή άγγιξε το 15% και αντίστοιχα το 21% σε μηνιαία βάση.

Σε μηνιαία βάση, σημαντική είναι η μείωση τιμών στην Ξάνθη, κατά 19%, με τη μέση τιμή δωματίου να είναι στα 60 ευρώ έναντι 65 ευρώ το Μάρτιο του 2014.

Βάσει των αποτελεσμάτων του καταλόγου ξενοδοχειακών τιμών που σύγκρινε η trivago, μειωτική τάση εμφανίζει και η Ουρανούπολη Χαλκιδικής, σε ποσοστό 31% σε σχέση με πέρυσι, ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα μειώθηκε κατά 10%.

Η μόνη πόλη που παρουσίασε αύξηση συγκριτικά με το προηγούμενο έτος είναι η Θεσσαλονίκη, με τιμές που ανέβηκαν κατά 4%, με τη μέση τιμή δωματίου να είναι στα 77 ευρώ έναντι 74 ευρώ το Μάρτιο του 2014, μένοντας ωστόσο σταθερές συγκριτικά με το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Διακρατική σύγκριση μέσων ξενοδοχειακών τιμών

Η κατάταξη μεταβολών των ξενοδοχειακών τιμών, τόσο σε μηνιαία όσο και σε ετήσια βάση, διαμορφώνεται με την Ελβετία να καταλαμβάνει την πρώτη θέση, παρουσιάζοντας το μεγαλύτερο ποσοστό ετήσιας αύξησης και την Ελλάδα, μαζί με την Ισπανία, να ακολουθούν δεύτερες.

Συγκεκριμένα, η Ελβετία παρουσίασε ετήσια μεταβολή της τάξεως του 15%, με τη μέση τιμή δωματίου να είναι στα 232 ευρώ έναντι 201 ευρώ πέρυσι, ενώ η Ελλάδα και η Ισπανία ακολουθούν με αύξηση τιμών ίση με 14%. Στην Ελλάδα η μέση τιμή δωματίου για το μήνα Μάρτιο κυμαίνεται στα 83 ευρώ έναντι 73 ευρώ το Μάρτιο του 2014, ενώ στην Ισπανία είναι στα 103 ευρώ έναντι 90 ευρώ πέρυσι.

Στον αντίποδα, πρώτη στις μειώσεις έρχεται η Ρωσία, όπου συνεχίζονται οι μειώσεις στις ξενοδοχειακές τιμές, αυτή τη φορά με ετήσια μεταβολή κατά 34%.

Αξιοσημείωτες αυξητικές τάσεις φαίνεται να έχουν και οι τιμές στην Αυστρία, το Βέλγιο και την Πορτογαλία, οι οποίες σε μηνιαία βάση αυξήθηκαν κατά 9%.

 

agelioforos.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *