ΜΙΛΑΝΟ: ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΧΘΕΣ- 4η ΜΕΡΑ ΣΧΕΔΟΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ- Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Το προβληματισμένο ύφος του Μιλανέζου υπεύθυνου λίγο πριν αρχίσει το GALA μοιάζει πολύ ταιριαστό με εκείνο των εκθετών της MIFUR

Δυστυχώς δεν ήταν μια απλή εντύπωση. Έγινε έτσι ακριβώς. Σήμερα Παρασκευή τελευταία μέρα της MIFUR, η κινητικότητα και το ενδιαφέρον δεν ήρθαν ποτέ. Υποτονική επισκεψιμότητα και

μελαγχολία. Όπως επίσης δυστυχώς διαπιστώσαμε από την πρώτη μέρα, η ελπίδα δεν έκανε την εμφάνιση της στα πρόσωπα των εκθετών.

Όσοι βρέθηκαν στο καταστροφικό Hong Kong αναθάρεψαν κάπως γιατί από την Τρίτη έως και την Πέμπτη το μεσημέρι, η έκθεση είχε κόσμο. Έτσι όλοι πίστεψαν ότι υπάρχει μια περίπτωση να αναπληρωθεί το χαμένο έδαφος από την Ασιατική έκθεση. Στο Hong Kong οι εκτιμήσεις δείχνουν 90% μείωση σε Ρώσους αγοραστές. Επίσης μεγαλύτερη εντύπωση έκανε σύμφωνα με πολλούς ότι μειωμένη ήταν και η κίνηση των ίδιων των Κινέζων.

Αυτό το τρελό υφεσιακό ποσοστό για του Ρώσους πελάτες, έκανε τους συμμετέχοντες στο Μιλάνο να αισιοδοξούν όταν είδαν αισθητή την παρουσία του ξανθού γένους. Ένα γένος που όμως δεν έφερε την Άνοιξη επειδή τα προβλήματα τελικά είναι μεγάλα, γνωστά και καταλυτικά.

GIANFRANCO FERRE στο GALA της MIFUR

Η μελαγχολία λοιπόν ήταν το κυρίαρχο συναίσθημα. Οι εποχές των παχιών αγελάδων απ ότι φαίνεται ξεκάθαρα ανήκουν πλέον στο παρελθόν που πρέπει να αποχαιρετίσουμε.
Όπως γράψαμε και τις προηγούμενες μέρες θλιβερή εντύπωση προκάλεσε η έλλειψη μόδας και καινούριων σχεδίων, η παρουσίαση μειωμένων κολεξιόν και ακόμα ακόμα και ο πολύ μικρός αριθμός shows στη φετινή έκθεση. Και μιλάμε για τους ίδιους τους Ιταλούς εκθέτες, πολλοί από τους οποίους έχουν βαρύ όνομα.
Τώρα περιμένουμε υπομονετικά την πορεία των Ελληνικών εκθέσεων που απ΄οτι φαίνεται θα έχουν κόσμο αλλά πολύ φοβόμαστε ότι δεν θα έχουν δραματικά διαφορετικά αποτελέσματα. Μακάρι να κάνουμε λάθος…

FABIO GAVAZZI

Όπως μας είπε γνωστός γουνοποιός και φίλος λίγο πριν, μέσα από το Μιλανέζικο ταξί την ώρα που επέστρεφε κατάκοπος και όχι και τόσο χαρούμενος στο ξενοδοχείο «Τα νέα δεν είναι χαροκόπα…»

RinDi

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...