Τοποθετούνται οι πληροφοριακές πολιτιστικές πινακίδες στη πόλη της Καστοριάς

fe21d590-b668-4343-a41b-e7724d12b32a

Αφού πέρασαν από πολλές συμπληγάδες, ξεκίνησε επιτέλους και ολοκληρώνεται σήμερα στην πόλη της Καστοριάς, η τοποθέτηση των πληροφοριακών πολιτιστικών πινακίδων για την ενημέρωση των επισκεπτών μας, μιά αξιέπαινη πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου μας.

Κατασκευάστηκαν ύστερα από πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Καστοριάς, ενώ την επιμέλεια είχε ο αρχιτέκτονας Βασ. Κωστόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι για την κατασκευή τους η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, είχε δεχτεί πριν από δυόμισι χρόνια δωρεά ύψους 10.000 ευρώ από ομάδα βιοτεχνολόγων οι οποίοι είχαν πραγματοποιήσει το συνέδριό τους στην πόλη μας.

Σήμερα ολοκληρώνεται η τοποθέτηση των επτά συνολικά πινακίδων και συγκεκριμένα, στο τουριστικό περίπτερο του Δήμου (πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας), στην Κάτω Αγορά, στο Απόζαρι (δύο), στην πλατεία Ομονοίας και στο Ντολτσό (δύο).

Σε κάθε μια από αυτές υπάρχει χάρτης της περιοχής, ιστορικά και άλλα ενημερωτικά στοιχεία.

Είναι κατασκευασμένες από πλαστικοποιημένο βινύλιο ώστε να προστατεύονται από βανδαλισμούς και να καθαρίζονται εύκολα. Αν για οποιοδήποτε λόγο καταστραφούν μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν.

«Η λογική των πινακίδων είναι η ίδια με τους χάρτες που κάναμε πέρσι. Να μπορέσουμε να κρατήσουμε τον επισκέπτη περισσότερες μέρες στην πόλη μας», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Λεωνίδας Παπαδημητρίου.

Παρών στην τοποθέτηση της πρώτης πινακίδας, στην Κάτω Αγορά, ήταν και ο Δήμαρχος Καστοριάς Αν. Αγγελής.

Να σημειώσουμε, ότι η κατασκευή των πινακίδων και οι εκτυπώσεις είναι του Γιάννη Εξηντάρη, ενώ οι φωτογραφίες και ζωγραφιές που κοσμούν τις πινακίδες, είναι προσφορά συμπολιτών μας φωτογράφων και ζωγράφων.

Ε.Ψ.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...