Έντονο εμπορικό ενδιαφέρον για την 43η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς – Ρεκόρ συμμετοχών (ρεπορτάζ)

profitis-hlias-goyna-logotypo6212-1024x678

Κορεντσίδης: “Καταφέραμε να ικανοποιήσουμε το αίτημα των μισών. Μακάρι να είχαμε περισσότερα τετραγωνικά μέτρα και να μπορούσαμε να φιλοξενήσουμε τους διπλάσιους εκθέτες συνολικά” 

Ούτε …μισό τετραγωνικό ελεύθερο δεν έμεινε στο Εκθεσιακό Κέντρο Γούνας Καστοριάς, όπου θα πραγματοποιηθεί και φέτος η 43η Διεθνής Έκθεση Γούνας (3-6 Μαΐου 2018), στην οποία θα συμμετάσχουν 123 εκθέτες από 13 χώρες. Μεγάλο καταγράφεται και το ενδιαφέρον των εμπορικών επισκεπτών, όπως προκύπτει από τον αριθμό των προεγγραφών που έγιναν από 43 χώρες.
Χαρακτηριστικό του έντονου ενδιαφέροντος για τη Διεθνή Έκθεση Γούνας της Καστοριάς είναι, όπως υπενθυμίζει με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών της περιοχής “Προφήτης Ηλίας”, Ιωάννης Κορεντσίδης, ότι υπήρξε …λίστα αναμονής για τους εκθέτες. “Καταφέραμε να ικανοποιήσουμε το αίτημα των μισών. Μακάρι να είχαμε περισσότερα τετραγωνικά μέτρα και να μπορούσαμε να φιλοξενήσουμε τους διπλάσιους εκθέτες συνολικά” ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στη διάρκεια της έκθεσης, που διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς και η ΔΕΘ-HELEXPO, οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα λανσάρουν τις νέες pret a porter κολεξιόν τους για τον χειμώνα 2018, αποτελούμενες από τα καλύτερα δείγματα της γούνας, σε μοντέρνα σχέδια που ακολουθούν την τελευταία λέξη της μόδας.
Σύμφωνα με τον κ. Κορεντσίδη, οι εκθέτες θα παρουσιάσουν στους δυνάμει αγοραστές, τεράστια ποικιλία νέων δημιουργιών, τις οποίες και θα επιδείξουν στον εκθεσιακό χώρο, έκτασης 13.500 τμ, ικανού να υποδεχθεί τους εκατοντάδες  επισκέπτες, που κάθε χρόνο επιλέγουν τη Διεθνή Έκθεση της Καστοριάς για εμπορικές συμφωνίες.
Η εκδήλωση του ενδιαφέροντος των εμπορικών επισκεπτών από όλο τον πλανήτη είναι το αποτέλεσμα της μεγάλης καμπάνιας που πραγματοποίησαν οι διοργανωτές με διαφημιστικές καταχωρήσεις στα κλαδικά περιοδικά, προωθητικές ενέργειες στα social media και μέσω Newsletters, τα οποία αποστέλλονται στοχευόμενα σε 6.000 εμπορικές επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο.
Στην 43η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς θα διατεθούν εντυπωσιακά είδη ένδυσης για γυναίκες και άνδρες, αξεσουάρ γούνας, δερμάτινα είδη, γουνοδέρματα, αναλώσιμα, μηχανές γουναρικής, ενώ το «παρών» θα δώσουν και φέτος τα μεγαλύτερα δημοπρατήρια γουνοδερμάτων του κόσμου.
Την έκθεση αναμένεται να εγκαινιάσει ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018, στις 12 το μεσημέρι.
Το Gala Fashion Show θα δώσει το σήμα έναρξης της Έκθεσης
Στο μεταξύ, όπως και πέρυσι, έτσι και στη φετινή διοργάνωση, το απαύγασμα των δημιουργιών των γουνοποιητικών επιχειρήσεων που συμμετέχουν στην έκθεση θα παρουσιαστεί σε μία φαντασμαγορική εκδήλωση (Gala Fashion Show), η οποία θα πραγματοποιηθεί σε έναν υπέροχο χώρο που θα αναδείξει τις προτάσεις των γουνοποιών.
Το φετινό Gala Fashion Show, θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαΐου 2018 στον αύλειο χώρο του Αρχοντικού Τσιατσιαπά, στη συνοικία Απόζαρι. Πρόκειται για ένα αρχοντικό, ενδεικτικό της αρχιτεκτονικής της Καστοριάς του 18ου αιώνα και σκοπός είναι να αναδειχθεί η τέχνη του πολυτελούς προϊόντος της γούνας, αλλά και η ιστορία και ο πολιτισμός της περιοχής.
Από άρθρο της Έλενας Αλεξιάδου του ΑΠΕ

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *