Τι είναι διαφημιστικό σποτ; Γιατί τελικά μάλλον πρέπει να ξεκινήσουμε από την αλφα-βήτα…

irakleio-750x319

Επειδή η διαφήμιση, η προβολή και η επικοινωνία κακίστως θεωρείται απλή «καλλιτεχνική, χομπίστικη ή εθελοντική» υπόθεση. Επειδή όταν είσαι δήμος είσαι υπεύθυνος για το παρόν και το μέλλον των χιλιάδων ανθρώπων σου. Επειδή εάν έχεις μια κάμερα και δυό τριπόδια για να κάνεις το «κομμάτι» σου και επειδή μπορεί να πέσουν στην timeline του υπολογιστή που έχεις στο σπίτι οι χιλιοπαιγμένες εικόνες της «Αρχόντισσσας» σαν «λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα», δεν σημαίνει ότι έκανες «διαφημιστικό σποτ». Δείτε ένα πραγματικό διαφημιστικό -και όχι κατ’ ευφημισμόν- σποτ. Το σποτ του δήμου Ηρακλείου για το 2020. Χωρίς να είναι βέβαια κάτι το εξαιρετικό, περιέχει εκείνα τα «άτιμα» (τι σας λέω τώρα ε;) επαγγελματικά – εικαστικά χαρακτηριστικά που το κάνουν…διαφημιστικό σποτ! Και μάλιστα διαφημιστικό σποτ ενός Δήμου. (Βέβαια εκεί οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι είναι λίγο χαζοί, αφού βάζουν για τέτοιες δουλειές επαγγελματίες…) :

“Ανακαλύψτε την άλλη πλευρά του εαυτού σας”. Αυτό είναι το νέο διαφημιστικό τουριστικό σποτ διάρκειας 2,45΄΄ με το οποίο καλωσορίζει τους επισκέπτες του ο Δήμος Ηρακλείου.

Οι δύο διαφορετικές πλευρές του Ηρακλείου

Το σποτ βασίζεται στην παρουσία δύο διαφορετικών χαρακτήρων τουριστών που επισκέπτονται το Ηράκλειο και το ανακαλύπτουν με βάση τις ιδιαίτερες προτιμήσεις τους.

Ο ένας ενδιαφέρεται για την ιστορία, τον πολιτισμό και την κρητική παράδοση. Ο άλλος διψάει για διασκέδαση και καλοπέραση.

Μέσα από τη ματιά τους προβάλλονται η πόλη αλλά και η ενδοχώρα, η Κνωσός, το Αρχαιολογικό Μουσείο, τα Ενετικά Τείχη, το Φρούριο του Κούλε, οι ναοί και οι Μονές, αλλά και το νυχτερινό Ηράκλειο με τη διασκέδαση, τη μουσική και την πλούσια κρητική γαστρονομία…
Γιατί το Ηράκλειο, «εδώ που ξεκινά η Κρήτη»/«where Crete begins» είναι μία πόλη  για επισκέπτες με ποικίλα ενδιαφέροντα που αναζητούν ξεχωριστές εμπειρίες.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...