Τζακ Ελι: Πέθανε ο τραγουδιστής του «Louie Louie» σε ηλικία 71 ετών

Μετά την ηχογράγηση του περίφημου «Louie Louie» αποχώρησε από τους Kingsmen και ασχολήθηκε με την εκπαίδευση αλόγων στο Ορεγκον. Είχε κάνει, όμως, μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία της μουσικής… Ο λόγος για τον Τζακ Έλι, τραγουδιστή του γκρουπ που πέθανε σε ηλικία 71 ετών. Ο γιος του, Σον Έλι, δήλωσε ότι ο τραγουδιστής πέθανε στο σπίτι του στο Ρέντμοντ του Όρεγκον έπειτα από μακροχρόνια μάχη με ασθένεια.
Το τραγούδι ηχογραφήθηκε το 1957 από τον Ρίτσαρντ Μπέρι, ο οποίος το είχε συνθέσει δύο χρόνια νωρίτερα. Ωστόσο, έγινε επιτυχία όταν το ερμήνευσε ο Έλι.
Το FBI είχε κάνει έρευνα για την πιθανότητα το τραγούδι  «Louie Louie» να περιέχει πορνογραφικά μηνύματα λόγω της ιδιαιτερότητας που είχε η ερμηνεία του Έλι. Το τραγούδι μιλάει για έναν άνδρα, ο οποίος θέλει να πάει στην Τζαμάικα για να συναντήσει και πάλι το κορίτσι που αγαπάει. Οι άνδρες του FBI λέγεται ότι συνέταξαν έκθεση, η οποία συμπέραινε ότι το τραγούδι «ήταν ακατανόητο σε όποια ταχύτητα κι αν ακουγόταν».
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=4V1p1dM3snQ]

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...