Τζάκσον – Μέρκιουρι: Το ντουέτο δύο θρύλων

Capture

Το ανέκδοτο τραγούδι «There Must Be More To Life Than This», μία μπαλάντα σε στίχους και μουσική Φρέντι Μέρκιουρι, ηχογραφήθηκε στο στούντιο του σπιτιού του βασιλιά της ποπ, το 1981. Δύο χρόνια αργότερα ο Φρέντι Μέρκιουρι επισκέφθηκε τον Μάικλ Τζάκσον στο σπίτι του στο Λος Αντζελες και ηχογράφησε το κομμάτι με τη φωνή του. Ομως, η εκδοχή αυτή δεν παρουσιάστηκε ποτέ. Το τραγούδι ερμήνευσε ο Μέρκιουρι το 1984, στο πρώτο σόλο άλμπουμ του με τίτλο «Mr Bad Guy». 

Είκοσι τρία χρόνια μετά τον πρόωρο θάνατο του Φρέντι Μέρκιουρι και πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του Μάικλ Τζάκσον, οι φωνές των δύο θρύλων ενώνονται ξανά.

Οι δύο διαφορετικές ερμηνείες ενώθηκαν σε ντουέτο, το οποίο περιλαμβάνεται στη νέα συλλογή του θρυλικού συγκροτήματος που θα κυκλοφορήσει στις 10 Νοεμβρίου, με τίτλο «Forever Queen».

Στο άλμπουμ υπάρχει ακόμη ένα ανέκδοτο τραγούδι, το «Let me in Your Heart Again», που είχε ηχογραφηθεί για το «The Works» αλλά είχε μείνει στο αρχείο του συγκροτήματος.

Το λάμα του Μάικλ Τζάκσον

Όσο για τις ηχογραφήσεις των δύο σταρ, έμειναν στην ιστορία ως «llama sessions», από το λάμα – pet του Μάικλ Τζάκσον που «ο βασιλιάς» είχε εκείνη την περίοδο συνέχεια μαζί του.

Η παρουσία του ζώου, ακόμη και στο στούντιο είχε προκαλέσει τη δυσαρέσκεια του Φρέντι Μέρκιουρι, ο οποίος ζητούσε από τον μάνατζερ του να βρει λύση, μια και δεν μπορούσε να αντέξει την μυρωδιά του ….

Τα demos πάντως,  είχαν μείνει αναξιοποίητα λόγω της διαφωνίας των δύο σταρ. Η συλλογή θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδοχές, σε μονό και διπλό cd.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *