Τελικός Κυπέλλου: Εξοντωτική ποινή στον ΠΑΟΚ!

paok-aek_514_355

Βαριά “καμπάνα” στον ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με την ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό. Οι Θεσσαλονικείς τιμωρήθηκαν με αφαίρεση έξι βαθμών και επτά αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.  

Με πρόστιμο και τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκε η ΑΕΚ. Οι ποινές είναι εφέσιμες, με την αφαίρεση βαθμών για τον ΠΑΟΚ να ισχύει από το επόμενο πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει ότι δεν επηρεάζεται η βαθμολογία των πλέι οφ.

Το κατηγορητήριο ήταν βαρύτερο για τους Θεσσαλονικείς, κι όπως αναμενόταν, η Πειθαρχική επιτροπή τους τιμώρησε πολύ πιο σκληρά. Ο Δικέφαλος του Βορρά θα πληρώσει και πρόστιμο 282.500 ευρώ. Στη Ένωση επιβλήθηκε πρόστιμο 170.000 ευρώ.

Εφόσον οι ποινές δεν μειωθούν, η Τούμπα θα μείνει κλειστεί ολόκληρο τον πρώτο γύρο του νέου πρωταθλήματος, ενώ οι Θεσσαλονικείς θα μείνουν πολύ πίσω στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, πριν καν ξεκινήσει η σεζόν.

Αναλυτικά η απόφαση:
“Αριθμός απόφασης 157/2017

ΣΥΝΕΚΔΙΚΑΖΕΙ με παρόντες τους διαδίκους τις υποθέσεις κατά α) της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΕΚ Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία», β) της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ – ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΠΑΟΚ» και γ) του Lubos Michel, τεχνικού διευθυντή της τελευταίας αυτής Π.Α.Ε., καθώς και επί της παρέμβασης της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΕ ΠΑΝAΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.».

ΚΗΡΥΣΣΕΙ την πρώτη εγκαλούμενη Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΕΚ Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία» πειθαρχικώς ελεγκτέα για τις αναλυτικώς περιγραφόμενες στο σκεπτικό της παρούσας πράξεις.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην πρώτη εγκαλουμένη συνολική χρηματική ποινή ύψους εκατόν εβδομήντα χιλιάδων ευρώ (170.000) και συνολική ποινή διεξαγωγής τριών (3) αγώνων χωρίς θεατές.

ΔΕΧΕΤΑΙ την πρόσθετη παρέμβαση της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΕ ΠΑΝAΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.».

ΚΗΡΥΣΣΕΙ την δεύτερη εγκαλούμενη Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ – ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΠΑΟΚ», πειθαρχικώς ελεγκτέα για τις αναλυτικώς περιγραφόμενες στο σκεπτικό της παρούσας πράξεις.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην δεύτερη εγκαλουμένη συνολική χρηματική ποινή ύψους διακοσίων ογδόντα δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (282.500), συνολική ποινή διεξαγωγής επτά (7) αγώνων χωρίς θεατές και αφαίρεση έξι (6) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στον τρίτο εγκαλούμενο χρηματική ποινή ύψους χιλίων οκτακοσίων ευρώ (1.800), για την καταβολή της οποίας ευθύνεται εις ολόκληρον η δεύτερη εγκαλουμένη, καθώς και την ποινή της απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για χρονικό διάστημα είκοσι (20) ημερών.

Γίνεται μνεία ότι κατά αυτής της απόφασης χωρεί έφεση εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών για τους διαδίκους και δώδεκα (12) ημερών για τον Υπεύθυνο Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων από την σύμφωνα με το Δικονομικό Κανονισμό Λειτουργίας των Δικαστικών Οργάνων της Ε.Π.Ο. γνωστοποίηση της απόφασης σε αυτόν”.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *