Τα Ραγκουτσάρια πάνε Θεσσαλονίκη!

ragkoutsariatsarsimitropoleosΟ Δήμος Καστοριάς και η Αντιδημαρχία Παραδοσιακών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων ενισχύοντας και προωθώντας την πολιτιστική προβολή του Δήμου Καστοριάς, διοργανώνει το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014 , ανοιχτή προσκλητήρια εκδήλωση (δρώμενο) στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία «Αριστοτέλους», από μπουλούκι Καστοριανών καρναβαλιστών με τη συνοδεία χάλκινων οργάνων, με σκοπό να γνωρίσει τη μεγαλύτερη δυνατή απήχηση ο θεσμός των “Ραγκουτσαριών”.

Στη δράση αυτή καλούνται να συμμετέχουν όλοι οι υποστηρικτές και «λάτρεις» των Καστοριανών Ραγκουτσαριών, προκειμένου η συμπρωτεύουσα να γνωρίσει τη ζωντάνια και το κέφι που χαρακτηρίζει το έθιμο καθώς και την ομορφιά και μοναδικότητα της παράδοσης του τόπου μας .

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Πολιτισμού, στην οδό Αθανασίου Διάκου 1 (πάρκο “Ολυμπιακής Φλόγας”) στην κα Αλεξάνδρα Γαβριήλ στο τηλ. 24670 22655 και στον κ. Ανδρέα Κυπαρίσση στο τηλ. 24670 28999.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *