Συνταγή για καριόκες με κέικ -Απλή και πεντανόστιμη

canvas

Μια απλή συνταγή για καριόκες με κέικ που θα σας συναρπασει. Νόστιμες, λαχταριστές, τρώγονται εύκολα και κανείς δε μπορεί να τους αντισταθεί!

Ένα από τα πιο δημοφιλή γλυκίσματα της ελληνικής ζαχαροπλαστικής είναι οι καριόκες. Η ιστορία της καριόκας ξεκίνησε το 1926 από την Ξάνθη. H καριόκα δημιουργήθηκε από τον Γιώργο Παπαπαρασκευά, ο οποίος φρόντισε να την κάνει γνωστή πανελλαδικά, καθιστώντας την το κατ’ εξοχήν κέρασμα που προσφέρεται στις γιορτές.

Συνταγές κυκλοφορούν φυσικά πολλές, η παρακάτω είναι από την ιστοσελίδα xrysessyntages.gr και μπορεί να γίνει είτε με κέικ, είτε με μπισκότα.

Υλικά

120γρ. βούτυρο λιωμένο
220γρ. κέικ (ή μπισκότα)
150γρ. ζαχαρούχο
1 βανίλια
15γρ. κακάο
Λίγο κονιάκ η λικέρ
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. κανέλα
Καρύδια (προαιρετικά)

Για επάλειψη
Κουβερτούρα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ τρίβουμε το κέικ και τα καρύδια. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το ζαχαρούχο, τη βανίλια, το κακάο, το κονιάκ, την κανέλα και το μέλι.
Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και πλάθουμε μπαστούνια.
Τα τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσουν και έπειτα κόβουμε τα μπαστούνια σε φέτες τις οποίες βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα.
Τοποθετούμε τις καριόκες σε λαδόκολλα, μέχρι να σφίξει η κουβερτούρα.
Κατόπιν τις τυλίγουμε και τις τοποθετούμε στο ψυγείο

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...