Συνέντευξη του προπονητή της Μικτής Ομάδας της ΕΠΣ Πέλλας Σάκη Τσελεμπή

Συνέντευξη του προπονητή της Μικτής Ομάδας της ΕΠΣ Πέλλας Σάκη Τσελεμπή

«Όσον αφορά στις αξιολογήσεις των νεαρών ποδοσφαιριστών για την στελέχωση των μικτών ομάδων η πόρτα της ΕΠΣ Πέλλας δεν κλείνει ποτέ και για κανέναν ποδοσφαιριστή»

IMG_0510

-Η προετοιμασία ξεκίνησε στα παιδικά πρωταθλήματα, η συνεργασία σας με τις ποδοσφαιρικές ομάδες του νομού, τις ακαδημίες, την διοίκηση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων είναι καλή; Πιστεύετε πως μπορεί να γίνει καλύτερη;
«Πιστεύω πως υπάρχει αγαστή συνεργασία τόσο με τη διοίκηση της ΕΠΣ Πέλλας όσο και με τους παράγοντες και τους προπονητές των ομάδων με τους οποίους έχουμε ένα κοινό όραμα. Είμαστε στη διάθεση όλων των παραγόντων για οποιαδήποτε διευκρίνιση και διευκόλυνση ή για οποιαδήποτε βελτίωση την οποία θεωρούν ότι μπορούμε να κάνουμε στα παιδικά πρωταθλήματα.
Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα πρωτάθλημα όσο γίνετε πιο βελτιωμένο και θεαματικό προσπαθώντας μέσα από τα πρωταθλήματα αυτά να διαμορφώσουμε χαρακτήρες και να προάγουμε το ομαδικό πνεύμα».
-Τι έχετε να πείτε για την οργάνωση, τη λειτουργία της μικτής ομάδας της ΕΠΣ Πέλλας αλλά και των παιδικών πρωταθλημάτων για τα οποία είστε υπεύθυνος;
«Οι μικτές ομάδες εδώ και ένα μήνα ξεκίνησαν τις προπονήσεις – προεπιλογές τους. Μέσα από τα διακόσια περίπου παιδιά που συμμετείχαν σε αυτές, επιλέχθηκαν αξιοκρατικά οι καλύτεροι, την δεδομένη στιγμή, 60 ποδοσφαιριστές (30 για τη μικτή ομάδα παίδων και 30 για τη μικτή ομάδα νέων). Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στόχος των μικτών ομάδων της ΕΠΣ Πέλλας είναι η ανεύρεση και η ανάδειξη των ταλέντων της περιοχής μας. Τα παιδιά αυτά ηλικίας 12-15 χρονών πλάθονται τώρα ποδοσφαιρικά και αυτό σημαίνει πως χρειάζεται πολύ δουλειά, υπομονή και επιμονή».

IMG_0515

– Η πρώτη αγωνιστική των μικτών ομάδων των Ενώσεων ξεκίνησε, τι έχετε να πείτε;
«Η πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος των μικτών ομάδων διεξήχθη στις 22-10-2014. Αγωνιστήκαμε στην Χαλκιδική και κερδίσαμε 0-4 τόσο στους παίδες όσο και στους νέους. Βέβαια το αποτέλεσμα έχει μικρή σημασία για εμάς καθώς πρωταρχικός στόχος και σκοπός είναι να έχουμε καλή αγωνιστική παρουσία, ώστε να μείνουμε πρώτα από όλα ικανοποιημένοι από την απόδοση των ποδοσφαιριστών. Το αποτέλεσμα δεν είναι ένα καθοριστικό στοιχείο για την αξιολόγηση των παιδιών.
Ο δρόμος του πρωταθλήματος είναι μακρύς. Έχουμε ακόμα επτά (7) αγωνιστικές στην 1η φάση του πρωταθλήματος και ευελπιστούμε σε μία αξιόλογη πορεία. Εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι όσον αφορά στις αξιολογήσεις των νεαρών ποδοσφαιριστών για την στελέχωση των Μικτών Ομάδων η πόρτα της ΕΠΣ Πέλλας δεν κλείνει ποτέ και για κανέναν ποδοσφαιριστή που αυτή τη στιγμή δεν είναι στους επιλεγέντες.
Ανά πάσα στιγμή έχουμε τη δυνατότητα να καλέσουμε νέους ποδοσφαιριστές οι οποίοι μέσα από την αγωνιστική τους παρουσία στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Πέλλας θα κριθούνε έτοιμοι για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των πρωταθλημάτων. Το ευχάριστο είναι ότι ο νομός μας είναι μία ανεξάντλητη πηγή ποδοσφαιρικών ταλέντων».

IMG_0520

-Το παιδικό πρωτάθλημα ξεκίνησε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ποια είναι η εκτίμηση σας και πως κρίνετε από άποψη οργάνωσης και συμμετοχής την 1η αγωνιστική;
«Καταρχήν δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το παιδικό πρωτάθλημα είναι μια γιορτή. Σε αυτή τη γιορτή που ξεκίνησε την περασμένη βδομάδα συμμετείχαν αρκετά σωματεία της Ένωσης Πέλλας και ήδη τα πρώτα δείγματα είναι πολύ θετικά.
Έχουμε 4 κατηγορίες πρωταθλημάτων:
Κατηγορία παίδων
Κατηγορία προπαίδων
Κατηγορία junior
Κατηγορία prejunior
Μέσα από αυτήν την διοργάνωση πιστεύω πως θα δημιουργηθεί ο προθάλαμος για την στελέχωση των ομάδων του νομού μας και όχι μόνο σε βάθος χρόνου».

-Τι θα θέλατε να πείτε στα νέα παιδιά και ειδικά σε αυτά που δεν έχουν επιλεγεί για την μικτή ομάδα.
«Το τόνισα και προηγουμένως πως τα παιδιά δεν πρέπει να απογοητεύονται από μια επιλογή.
Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος αλλά η πόρτα της ΕΠΣ είναι πάντα ανοιχτή για όλους τους ποδοσφαιριστές και ειδικά για αυτές τις ηλικίες. Θα πρέπει να συνεχίσουν την προσπάθεια τους στα σωματεία τους και να είναι σίγουροι πως στη διάρκεια της ποδοσφαιρικής περιόδου θα έχουμε τη δυνατότητα να καλέσουμε κάποιους από αυτούς οι οποίοι θα είναι πιο έτοιμοι».
-Ως πρόεδρος Προπονητών Νομού Πέλλας τι θα συμβουλεύατε τους προπονητές του Νομού Πέλλας και τι θα τους συστήνατε να κάνουν;
«Η προπονητική δεν είναι μία εύκολη δουλειά. Το παιχνίδι, οι παίκτες, η επιστήμη γύρω από την ποιότητα της προπονητικής είναι πολυπρόσωπα και αλλάζουν σχεδόν κάθε μέρα.
Η ιδιότητα του προπονητή μπορεί να εκληφθεί ως αρκετά μεγάλη ευθύνη, ειδικά για όσους ασχολούνται με την προπονητική ερασιτεχνικά ή τουλάχιστον όχι επαγγελματικά.
Το ποδόσφαιρο είναι μια επιστήμη που συνεχώς εξελίσσεται και έτσι λοιπόν θα πρέπει όλοι οι προπονητές να είμαστε ενημερωμένοι συμμετέχοντας σε σεμινάρια ώστε να μαθαίνουμε τις προπονητικές εξελίξεις και να καταρτιζόμαστε πάνω σε αυτές».

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...