Στον Υπουργό Πολιτισμού ο Διονύσης Σταμενίτης για θέματα της Πέλλας

Υλοποιείται η σύσταση ξεχωριστής εφορείας αρχαιοτήτων στον Νομό Πέλλας
Τον νέο Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Τασούλα επισκέφθηκε σήμερα (18 Ιουνίου) ο Βουλευτής Διονύσης Σταμενίτης προκειμένου να του εκθέσει μια σειρά θεμάτων που αφορούν στον Νομό Πέλλας και τα οποία βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Κεντρικό θέμα της συζήτησης αποτέλεσε το ζήτημα του διαχωρισμού της ΙΖ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων και της δημιουργίας ξεχωριστής Εφορείας (Προϊστορικών, Κλασικών και Βυζαντινών) για το Νομό Πέλλας. Ένα αίτημα, το οποίο ο Βουλευτής το ανέδειξε από την αρχή της θητείας του με μια σειρά παρεμβάσεων τόσο προς τον Υπουργό κ. Τζαβάρα όσο και στον απερχόμενο Υπουργό κ. Παναγιωτόπουλο. Όπως είχε τονίσει και στους προηγουμένους Υπουργούς ο πολιτιστικός πλούτος της Πέλλας δικαιούται μια αυτόνομη εφορεία αρχαιοτήτων.

Ο κ. Τασούλας ενημέρωσε τον κ. Σταμενίτη ότι ο διαχωρισμός της ΙΖ’ Εφορείας βρίσκεται σε τελικό στάδιο, καθώς έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αυτή τη στιγμή το νέο οργανόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού είναι στη διαδικασία έγκρισης απο το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Επιπρόσθετα ο κ. Σταμενίτης ζήτησε από τον κ. Τασούλα την ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ (Νέα Προγραμματική Περίοδος 2014-2020) των έργων που αφορούν στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας αλλά του έργου συντήρησης και αποκατάστασης του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...