Στη ρύθμιση των 100 δόσεων και τα νέα ληξιπρόθεσμα ύψους 4 δισ. ευρώ

sti-ruthmisi-twn-100-dosewn-kai-ta-nea-liksiprothesma-upsous-4-dis-eurwΦορολογούμενοι που συσσώρευσαν ληξιπρόθεσμες οφειλές από την 01/10 έως και το τέλος του 2014 θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να τις ρυθμίσουν και αυτές με 100 δόσεις.

Την αλλαγή προανήγγειλε το υπουργείο Οικονομικών με σχετική ανακοίνωση.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ληξιπρόθεσμες οφειλές συνολικού ύψους περίπου τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ που συσσωρεύτηκαν στο διάστημα από 01/10/2014 έως 31/12/2014 θα μπορούν να ρυθμίζονται σε έως και 100 δόσεις αντί για 12 δόσεις που ισχύουν σήμερα.

Ήδη, από το βήμα της Βουλής η αρμόδια αναπληρωτής υπουργός Νάντια Βαλαβάνη έχει προαναγγείλει ότι η δυνατότητα ρύθμισης σε 100 δόσεις θα ισχύσει και για όσους οφείλουν ποσά άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ (σήμερα απαγορεύεται).

Επίσης, με τη νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, η προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση θα παραταθεί και πέραν του τέλους Μαρτίου. Με βάση τα σημερινά δεδομένα, στη ρύθμιση των 100 δόσεων έχουν ενταχθεί λιγότερα από 200.000 άτομα.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *