Στην κυβέρνηση παραδέχονται ότι χάνουν τις εκλογές; -«Δεν θα αφήσουμε εκκρεμότητες στη ΝΔ»

tsipras-katr708

Οι δημοσκοπήσεις μπορεί να το προαναγγέλλουν αλλά όταν κυβερνητικές πηγές το παραδέχονται είναι διαφορετικό.

Αναμφίβολα, η έκπληξη της διαρροής «διπλωματικών πηγών» για τη συμφωνία των Πρεσπών ήταν η αναφορά «δεν θα αφήσουμε εκκρεμότητες στη ΝΔ». Σαν να προαναγγέλλουν ότι η Νέα Δημοκρατία θα γίνει κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές.

Η φράση ήταν εκ παραδρομής; Εμπίπτει στο «γλώττα λανθάνουσα»; Ή πρόκειται για ρεαλιστική διαπίστωση της δημοσκοπικής αλλά και κοινωνικής πραγματικότητας; Ο,τι και αν συμβαίνει, γεγονός είναι πως η κυβέρνηση διαμηνύει πως θέλει να περάσει τη συμφωνία των Πρεσπών πριν τις εκλογές και να μην πετάξει την «καυτή πατάτα» στην επόμενη κυβέρνηση. Αναγνωρίζοντας παράλληλα πως, αυτή που θα προκύψει, θα είναι του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ. Μάλιστα για τα περί εκκρεμοτήτων οι ίδιες πηγές προσέθεταν μάλιστα πως μέχρι τον Μάιο, θα εκπονηθεί και το πρωτόκολλο εισδοχής της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Και επειδή οι «διπλωματικές πηγές» λογικά δεν αναφέρονται σε διπλωμάτες, καθώς είναι απίθανο εκείνοι να προέβαιναν σε τέτοιες πολιτικές εκτιμήσεις, το συμπέρασμα είναι πως η εκτίμηση προέρχεται από πολιτικές πηγές του νεοκλασικού κτιρίου της Βασιλίσσης Σοφίας.

Πηγή:  iefimerida.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *