Στην Ελλάδα η Toyota Supra με το χειροκίνητο κιβώτιο – Πόσο κοστίζει;

Toyota GR Supra (1)

Την εμπορική της πορεία στη χώρα μας ξεκινά η χειροκίνητη έκδοση της Toyota GR Supra που έρχεται να καταστήσει ακόμα πιο διασκεδαστική τη συμβίωση με το μοντέλο.

Η νέα έκδοση με τα τρία πεντάλ της GR Supra ενσωματώνει τον γνωστό 3λιτρο 6κύλινδρο κινητήρα βενζίνης των 340 ίππων με ένα 6τάχυτο iMT κιβώτιο, θέλοντας να προσφέρει στους υποψήφιους αγοραστές μια όσο το δυνατόν πιο άμεση οδηγική εμπειρία.

Αναφορικά με τις επιδόσεις, το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 4,6 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κιβώτιο έχει εξελιχθεί από την Toyota αποκλειστικά για το 3κύλινδρο μοτέρ του ιαπωνικού brand και ενσωματώνει λογισμικό που βελτιστοποιεί τη ροοπή κατά το ανέβασμα των σχέσεων.

Επιπροσθέτως, η τελική σχέση της χειροκίνητης έκδοσης έχει μειωθεί στο 3,15 από το 3,46 της αυτόματης, με φόντο την επίτευξη καλύτερων επιταχύνσεων που ενισχύουν τον fun-to-drive χαρακτήρα του μοντέλου.

Μικροαλλαγές σε σύγκριση με την αυτόματη έκδοση του σπορ αυτοκινήτου εντοπίζονται και σε επίπεδο σχεδίασης, με χαρακτηριστικότερη όλων την αναγραφή του ονόματος Supra σε κόκκινο χρώμα, στην πίσω θύρα του μοντέλου.

Επεμβάσεις έχουν γίνει και στην κεντρική κονσόλα, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ο απαραίτητος χώρος για την τοποθέτηση του μοχλού ταχυτήτων, και την απρόσκοπτη εναλλαγή των σχέσεων από τον οδηγό.

Η τιμή της χειροκίνητης Toyota GR Supra στη χώρα μας ξεκινά από τα 88.900 ευρώ, είναι δηλαδή κατά 3.060 φθηνότερη από την αυτόματη έκδοση με το ίδιο μοτέρ (91.960 ευρώ). Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι εφόσον επιλεχθεί μεταλλικό χρώμα, η τιμή της Toyota GR Supra με τα τρία πεντάλ αυξάνεται στα 89.930 ευρώ.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...