Στην Αθήνα σήμερα η κ. Κλούνεϊ για τα γλυπτά του Παρθενώνα

stin-athina-simera-i-k-klounei-gia-ta-glupta-tou-parthenwnaΗ σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ και δικηγόρος για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναμένεται να συναντηθεί -σύμφωνα με το δικηγορικό γραφείο Doughty Street Chambers- με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Πολιτισμού, Κωνσταντίνο Τασούλα. Μαζί της στη συνάντηση θα είναι ο εργοδότης της νομικός Τζέφρι Ρόμπερτσον, καθώς και ο πρόεδρος του παγκόσμιου συνδέσμου για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, Ντέιβιντ Χιλ.

Η Αμάλ Αλαμουντίν, η οποία μπήκε στο στόχαστρο των βρετανικών ΜΜΕ – όπως είχε συμβεί και με το βραβευμένο με Οσκαρ σύζυγό της- όταν τάχθηκε υπέρ της επιστροφής των γλυπτών στην Ελλάδα συνεχίζει την εκστρατεία επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα που ξεκίνησε το 1982 η Ελλάδα με τη Μελίνα Μερκούρη στα σκήπτρα της διεκδίκησης.

Η 36χρονη δικηγόρος και οι συνάδελφοί της θα ολοκληρώσουν την επίσκεψή τους στην Ελλάδα στις 16 Οκτωβρίου.

«Οι δικηγόροι της εταιρίας Doughty Street, Geoffrey Robertson, QC, και  Amal Alamuddin Clooney θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στην Αθήνα στις 13 με 16 Οκτωβρίου 2014, μετά από πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τα γλυπτά του Παρθενώνα, τα οποία βρίσκονται σήμερα στο Βρετανικό Μουσείο. Το 2006 ο κύριος Robertson ηγήθηκε νομικά της πρωτοβουλίας να επιστραφεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας η σορός του Αβορίγινα της Τασμανίας. Ο κ. Robertson και η κ. Clooney κλήθηκαν πρώτη φορά από την ελληνική κυβέρνηση να παράσχουν τις νομικές συμβουλές τους για το θέμα των Μαρμάρων το 2011. Θα παραστούν σε μια σειρά συναντήσεων που ορίστηκαν να γίνουν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, με κυβερνητικούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά, και του Υπουργού Πολιτισμού, κ. Κωνσταντίνου Τασούλα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...