Μαρμελάδα βατόμουρα του δάσους By Evi Roda

Μαρμελάδα βατόμουρα του δάσους: Πρώτα καθάρισμα από τα κοτσανάκια, πλύσιμο και μετά βράσιμο με νεράκι να μαλακώσει ο καρπός και να βγάλει το ζουμί του.

Χτύπημα στο μπλέντερ μαζί με το ζουμί να λιώσει το φρούτο και να διαλυθούν όσο γίνεται οι σπόροι (σας το λέω, δε διαλύονται αλλά τεσπα).

Θα δείτε το πιο υπέροχο φραουλί- ροδί- κρασουλί χρώμα που έχετε δει ποτέ, καταπληκτικό! Μετράμε τη ζάχαρη με φλυτζάνι (όσο φρούτο- τόση ζάχαρη) και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πήξει (προσοχή! πιτσιλάει και …καίει). Βγάζουμε μικρή ποσότητα σε πιατάκι να κρυώσει και να ελέγξουμε πόσο αραίο ή πηχτό είναι… όπως το προτιμάει καθείς

Αφήνουμε να κρυώσει και μοιράζουμε σε βαζάκια. Μερικοί βάζουν και μια πρέζα ξυνό (λεμόντοζο ή κιτρικό οξύ) ή το χυμό μισού λεμονιού για να μη ζαχαρώσει. Εγώ προσωπικά δεν έβαλα. Μετά αλοίφουμε μια νόστιμη και υγιεινή φέτα για πρωινό. Καλή μας όρεξη! μιαμ μιαμ !!!

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...