Σοκ! Βασική σύνταξη 280 ευρώ και τσεκούρι στις επικουρικές!

Σοκ! Βασική σύνταξη 280 ευρώ και τσεκούρι στις επικουρικές!

Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες λένε και στην περίπτωση του Ασφαλιστικού που άνοιξε ξανά διάπλατα οι “λεπτομέρειες” κρύβουν μαύρα μαντάτα για τους ασφαλισμένους. Οι συντάξεις αν μείνουν οι υπάρχοντες νόμοι και υπάρξουν και οι επιπλέον παρεμβάσεις που ζητούν οι δανειστές θα φτάσουν σε όρια πείνας για τους συνταξιούχους.

Μιλώντας στο Mega ο Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γ. Ρωμανιάς αποκάλυψε ότι η μάχη αυτή τη στιγμή δίνεται στο επίπεδο των νόμων 3863 και 3865 που αλλάζουν τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων.
Η ελληνική πλευρά επιθυμεί την κατάργηση των νόμων, να μην εφαρμοστεί δηλαδή ο νέος τρόπος υπολογισμού που οδηγεί στην γνωστή σε όλους πλέον βασική σύνταξη των 360 ευρώ από το κράτος η οποία θα αυξομειώνεται με βάση το ασφαλιστικό προφίλ κάθε ασφαλισμένου. Παράλληλα η κυβέρνηση επιχειρεί να παγώσει και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που θα σημάνει σημαντικές περικοπές και στις επικουρικές.
Η εμμονή ωστόσο των δανειστών στο ασφαλιστικό όπως είπε ο κ. Ρωμανιάς σημαίνει πολύ μεγαλύτερες μειώσεις καθώς ο υπολογισμός της βασικής σύνταξης στα 360 ευρώ γίνεται με βάση τα δεδομένα του 2010. Τα σημερινά δεδομένα οδηγούν σε σύνταξη ακόμη χαμηλότερη, στα 280 ευρώ.
Μάλιστα με την κατάσταση των επικουρικών Ταμείων η ισχύς της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος θα σημάνει ακόμη και πλήρη περικοπή ορισμένων επικουρικών συντάξεων ή στην καλύτερη περίπτωση μεγάλες μειώσεις.
Η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν συζητά καν την εφαρμογή των νόμων αυτών, ωστόσο όλα δείχνουν ότι το Ασφαλιστικό άνοιξε για τα καλά στη διαπραγμάτευση και τουλάχιστον το ΔΝΤ συνδέει άμεσα τις δαπάνες του Κράτους για τα Ταμεία με το χρέος, ζητά με λίγα λόγια περικοπές των δαπανών και ουσιαστικά την πλήρη εφαρμογή των νόμων που οδηγούν σε βασική σύνταξη 280 ευρώ και μειώσεις στις επικουρικές.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...