Πως θα φορέσεις σωστά μία ανδρική ζακέτα!

andrikes-zaketes-sindiasmoi-750x491

Αν και οι περισσότεροι από εμάς θα αποφύγουν τη χρήση μίας ζακέτας στις καθημερινές-ή μη-εξόδους τους (τελικά η Ελληνίδα μάνα τζάμπα τα έλεγε), η αλήθεια είναι πως αυτές φαίνεται να επανέρχονται στην ανδρική μόδα. Συγκεκριμένα, οι ζακέτες αναμένεται να φορεθούν αρκετά αυτόν τον χειμώνα. Βλέπεις, αυτές αποτελούν μία εξαιρετική επιλογή για το ντύσιμό σου σε μία όχι και τόσο κρύα, χειμωνιάτικη ημέρα (ή ακόμη και σε μία κρύα ημέρα όπως θα δεις στη συνέχεια).

Ο λόγος που οι περισσότεροι άνδρες “φοβούνται” να χρησιμοποιήσουν μία ζακέτα είναι το ότι δεν ξέρουν πως να τη συνδυάσουν με τα υπόλοιπα ρούχα τους. O φόβος του “θα μοιάζω σαν παππούς” ελλοχεύει από παντού και κάπως έτσι η επιλογή της ζακέτας πετιέται στον κάλαθο των αχρήστων.

Μάθε  να φοράς τη ζακέτα σου με στυλ!

Ωστόσο, μία ανδρική ζακέτα μπορεί να αναδείξει το όλο ντύσιμό σου αν συνδυαστεί με τα κατάλληλα ρούχα. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα βρεις προτάσεις, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να φορέσεις με επιτυχία μία ανδρική ζακέτα.

Καθημερινό look με μακριά ζακέτα

πως να συνδυάσεις τη μακριά, πλεκτή ζακέτα σου

Οι μακριές, ανδρικές ζακέτες είναι ιδανικές για εσένα που επιθυμείς ένα “καθαρό” και παράλληλα casual look. Για τις συγκεκριμένες τύπου ζακέτες προτίμησε κάποια πολύχρωμη ή με μοτίβο επιλογή. Εναλλακτικά, μία μακριά πλεκτή ζακέτα με  ανάγλυφη υφή θα προσδώσει ένα πιο “χειμωνιάτικο” ύφος στο ντύσιμό σου.

πως να συνδυάσεις τη μακριά, πλεκτή ζακέτα σου

Ως προς το συνδυαστικό σκέλος μπορείς να “ματσάρεις” τη ζακέτα σου με μία απλή, μονόχρωμη μπλούζα ή ζιβάγκο, ακόμη και με ένα T-shirt (αν το επιτρέπει ο καιρός, βέβαια) και ένα σκουρόχρωμο τζιν ή chino παντελόνι. Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ένα πουκάμισο, αν θέλεις ένα πιο smart-casual look, μαζί με ένα cropped παντελόνι.

Smart-casual look με merino ζακέτα

πως θα συνδυάσεις τη merino ζακέτα σου

Αν είσαι από αυτούς που τους αρέσουν τα απλά πράγματα στο ντύσιμό τους, τότε μία απλή merino ζακέτα θα ταιριάξει απόλυτα στις ανάγκες σου. Όπως καταλαβαίνεις, εδώ δεν χρειάζονται “περιττές” ανάγλυφες υφές και μοτίβα στη ζακέτα σου. Η λεπτή υφή μίας merino ζακέτας καθώς και ο απλός σχεδιασμός της θα προσδώσουν ένα “αυστηρό” αλλά και παράλληλα κομψό ύφος στο ντύσιμό σου.

Με τις συγκεκριμένου τύπου ζακέτες (απλές, μονόχρωμες) καλό θα ήταν να επιλέξεις ρούχα με αντίστοιχους ή παρόμοιους χρωματισμούς. Αν επιδιώξεις τις χρωματικές αντιθέσεις να ξέρεις πως ενέχει ο κίνδυνος να παρουσιαστείς σαν άλλος Κωνσταντίνος Κατακουζινός! Ιδανικά μπορείς να συνδυάσεις την merino ζακέτα σου με ένα μονόχρωμο T-shirt (φορεμένο από μέσα) και ένα cropped tailored παντελόνι (με ζώνη) μαζί με ένα ζευγάρι derbies. Εναλλακτικά μπορείς να συνδυάσεις τη ζακέτα σου με ένα ζιβάγκο και κάποιο slim-fit παντελόνι, καθώς και ένα ζευγάρι chelsea μποτάκια.

χρησιμοποίησε τη ζακέτα ως ένα ενδιάμεσο στρώμα ρουχισμού

Η ζακέτα δεν είναι απαραίτητο να λειτουργήσει  ως “εναλλακτικό” πανωφόρι. Μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί ως ένα κομψό και όμορφο ενδιάμεσο στρώμα ρουχισμού. Για παράδειγμα, σε περίπτωση που το κρύο είναι αρκετό μπορείς να συνδυάσεις  το παλτό ή μπουφάν σου με μία ζακέτα ή αν η περίσταση είναι πιο επίσημη μαζί με το σακάκι σου. Με τον τρόπο αυτό θα παραμείνεις κομψός και ζεστός, αλλά παράλληλα θα έχεις προσθέσει και τη δική σου προσωπική πινελιά στο outfit σου. Οι καφέ, μπεζ ή γκρι ζακέτες θα ταιριάξουν περισσότερο με τα παλτά ή τα σακάκια σου, ωστόσο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το πάντα κλασικό μαύρο ή μπλε χρώμα.

Ζακέτα με joggers

πως να συνδυάσεις τη ζακέτα σου με ένα jogger παντελόνι

Τα joggers αποτελούν ένα εξαιρετικά άνετο είδος παντελονιού για εσένα που θέλεις να νιώθεις “ελαφρύς” κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παράλληλα, αποτελούν μία ιδιαίτερα “μοδάτη” επιλογή. Αυτή η “χαλαρή” αίσθηση των joggers θα ταιριάξει ιδανικά με μία εξίσου “χαλαρή” ζακέτα (με την έννοια του στρωσίματος). Ως προς τα χρώματα αυτής, το ανοιχτό και σκούρο γκρι αποτελούν τις καλύτερες επιλογές. Από μέσα μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια απλή, μονόχρωμη μπλούζα είτε ένα ζιβάγκο.

Business casual look με ζακέτα

business casual look με ζακέτα

Αν έχεις βαρεθεί τα σακάκια και τα κοστούμια στη δουλειά, τότε θα πρέπει να ξέρεις πως η ζακέτα αποτελεί μία πολύ καλή εναλλακτική επιλογή. Μπορείς να συνδυάσεις μία μονόχρωμη ζακέτα με ένα πουκάμισο και μία γραβάτα (την τελευταία αν θέλεις μπορείς να την αποφύγεις) καθώς και ένα chino παντελόνι. Ως προς το υπόδημα μπορείς να επιλέξεις ένα ζευγάρι derbies ή κάποιο chelsea μποτάκι. Μιας και μιλάμε για outfits στον χώρο εργασίας σου, καταλαβαίνεις πως τα χρώματα που θα επιλέξεις θα πρέπει να είναι ουδέτερα και “επίσημα” (μπλε, γκρι, καφέ, μαύρο, λευκό).

Χειμερινό look με πλεκτή ζακέτα

χειμερινό look με ζακέτα

Για το τέλος αφήσαμε την κατηγορία της πλεκτής ζακέτας, η οποία αποτελεί και την πιο “χειμωνιάτικη” εκδοχή του εν λόγω ενδύματος. Ανάλογα με τον καιρό μπορείς να φορέσεις την αγαπημένη σου πλεκτή ζακέτα με ή χωρίς κάποιο πανωφόρι (μπουφάν, παλτό).

Μιας και μιλάμε για χειμερινό look, η επιλογή κάποιας ανδρικής μπότας θεωρείται επιβεβλημένη. Από πλευράς παντελονιού μπορείς να επιλέξεις κάποιο τζιν ή chino παντελόνι, ενώ ένα καρό ή μονόχρωμο πουκάμισο θα κάνει εξαιρετικά τη δουλειά του για το πάνω μέρος.

the-man.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...