Πως θα ρυθμίσετε τις οφειλές στον ΟΑΕΕ. Ολη η εγκύκλιος

pws-tha-ruthmisete-tis-ofeiles-ston-oaee-oli-i-egkukliosΕγκύκλιο για την ένταξη στη ρύθμιση οφειλών εξέδωσε και ο ΟΑΕΕ. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Οργανισμού, η υποβολή της αίτησης πρέπει να γίνει έως τις 31.3.2015, ενώ οι μηνιαίες δόσεις με ποσοστό έκπτωσης επί των Τελών Καθυστέρησης, προσαυξήσεων και επιβαρύνσεων, διαμορφώνονται ως εξής:

α. Εφάπαξ εξόφληση με ποσοστό έκπτωσης 100%

β. Δώδεκα δόσεις 90%

γ. Είκοσι τέσσερις δόσεις 80%

δ. Τριάντα έξι δόσεις 70%

ε. Σαράντα οχτώ δόσεις 60%

στ. Εξήντα δόσεις 50%

ζ. Εβδομήντα δύο δόσεις 30%

η. Εκατό δόσεις 20%

Οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων αφορούν το ποσό της κύριας οφειλής, το οποίο δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ. Το ελάχιστο ποσό της μηνιαίας δόσης είναι 50,00 ευρώ, ενώ η κύρια οφειλή επιβαρύνεται από 1.1.2013 και μέχρι τον προηγούμενο μήνα υποβολής της αίτησης, με ετήσιο επιτόκιο 4,56%. Με το ίδιο επιτόκιο επιβαρύνεται η οφειλή και κατά το χρόνο αποπληρωμής.

Ο οφειλέτης μπορεί σε οποιοδήποτε στάδιο της ρύθμισης να επιλέξει να εξοφλήσει εφάπαξ τις εναπομείνουσες δόσεις. Σε μια τέτοια περίπτωση τυγχάνει για το υπόλοιπο ποσό προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, απαλλαγής σε ποσοστό ίσο με αυτό που αντιστοιχεί στο αριθμό δόσεων που διαμορφώνεται κατά την εξόφληση.

Η πρώτη δόση καταβάλλεται σε Τράπεζες ή ΕΛ.ΤΑ. έως την 21η ημέρα του μήνα υποβολής της αίτησης ή του μήνα που ακολουθεί και αν δεν είναι εργάσιμη, την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Νέα υπηρεσία για τον υπολογισμό δόσεων από το ΙΚΑ

Στην δημιουργία νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας προέβη το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ), προκειμένου να διευκολύνει την εξυπηρέτηση όσων οφειλετών επιθυμούν να κάνουν χρήση της νέας ρύθμισης για την εξόφληση των οφειλών τους, αλλά και των οφειλετών των λοιπών Φορέων που έχουν ενταχθεί στο Κ.Ε.Α.Ο

Η υπηρεσία «Υπολογισμός Δόσεων Ρύθμισης» που είναι διαθέσιμη στον διαδικτυακό τόπο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr), παρέχει τη δυνατότητα στους οφειλέτες να εξετάσουν εναλλακτικά σενάρια ρύθμισης των οφειλών τους. Η υπηρεσία επιτρέπει στον χρήση να εξετάσει τους εναλλακτικούς τρόπους ρύθμισης των οφειλών του μέσα από τον καθορισμό του αριθμού των επιθυμητών δόσεων και του υπολογισμού τους, καθώς και των εκπτώσεων που πιθανώς δικαιούται.

Για την υπαγωγή στη ρύθμιση ο οφειλέτης θα πρέπει να υποβάλει υποχρεωτικά αίτηση στην αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Κ.Ε.Α.Ο. ή στην Ταμειακή Υπηρεσία Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που ανήκει, με την ταυτόχρονη καταβολή της πρώτης δόσης ή την εφάπαξ εξόφληση της οφειλής και την έκδοση της απόφασης ρύθμισης.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...