Ποιοί και γιατί χάνουν το 50% των ακινήτων τους

Ποιοί και γιατί χάνουν το 50% των ακινήτων τους
Η κρίση σε συνδυασμό με τους υπερβολικούς φόρους οδήγησαν σε πτώση, που ξεπερνάει το 50%, στις τιμές των ακινήτων. Διαβάστε σε ποιές περιοχές έπεσαν περισσότερο οι τιμές.

Η αλήθεια των αριθμών είναι αμείλικτη για την πτώση της αξίας των ακινήτων μέσα σε λίγα χρόνια.

η πτώση των τιμών από το 2008 έφτασε το 50% στις κατοικίες και το 54% στα επαγγελματικά ακίνητα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπεύθυνος τμήματος ανάλυσης αγοράς ακινήτων της Τράπεζας της Ελλάδος Θ. Μητράκος η πτώση των τιμών, από το 2008, έφτασε το 50% στις κατοικίες και το 54% στα επαγγελματικά ακίνητα.

Όπως αναφέρει το Capital οι τιμές υποχώρησαν 53% στα γραφεία, 55,1% σε ακίνητα retail και 53,8% στους αποθηκευτικούς χώρους.
Αποδεικτικό του θανάτου της κτηματαγοράς είναι το ότι το 2005 οι συναλλαγές σε όλη την χώρα ξεπερνούσαν τις 215.000 ενώ το 2013 μετά βίας έφτασαν στις 47.000.

Πρωταθλήτριες στην πτώση είναι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, και μάλιστα τα μεγαλύτερα και τα παλαιότερα ακίνητα.

Ακόμα και το 2014, που όλοι μιλούν για συγκράτηση της πτώσης, εμφανίζεται στο δεύτερο τρίμηνο του έτους νέα υποχώρηση στην αξία των ακινήτων που φτάνει στο – 7,3%.

Το οξύμωρο είναι πως το κόστος κατασκευής παραμένει αμετάβλητο παρά την πτώση στην αξία των ακινήτων, την ώρα που η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια σε όλη την αναπτυγμένη Δύση στους φόρους που βαραίνουν τα ακίνητα.

Πηγή: capital.gr

 

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...