Παρά λίγο ριγκ το δικαστήριο Έδεσσας

Λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια , συνήγορος υπεράσπισης πρώην Δημάρχου Εξαπλατάνου, με τον Παράσχο Τσάνταλη, πρώην Δημοτικό Σύμβουλο Εξαπλατάνου , επικεφαλής Συνδυασμού τότε της μείζονος αντιπολίτευσης, την Τετάρτη 29 Απριλίου, στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημελειοδικείου Έδεσσας. Μετά από αρκετές αναβολές άρχισε η εκδίκαση μήνυσης του Παράσχου Τσάνταλη κατά οικονομικής επιθεωρήτριας του υπουργείου οικονομικών και πρώην Δημάρχου Εξαπλατάνου.

Καταθέτοντας ως μάρτυρας κατηγορίας ο Παράσχος Τσάνταλης μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι η επιθεωρήτρια δεν έκανε σωστά την δουλειά της ,επειδή δεν κάλεσε τους καταγγέλλοντες για ατασθαλίες στον Δήμο αλλά και τους εμπλεκόμενους, όπως έκαναν οι μετέπειτα επιθεωρητές, με αποτέλεσμα –πάντα όπως υποστήριξε – να μην συνταχθεί το πόρισμα όπως έπρεπε. Με αυτό τον τρόπο έγινε συγκάλυψη , κατά την άποψή του, επικαλούμενος παράλληλα και δικαστικές αποφάσεις που αποδείκνυαν το αληθές των καταγγελιών ,που είχαν κάνει ως αντιπολίτευση.

Σε κάποια στιγμή έκανε λόγο για «συμμορία» . Τότε ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου πρώην δημάρχου, παρενέβη και ακολούθησε φραστικό επεισόδιο , παρά τις εκκλήσεις της προέδρου του δικαστηρίου , η οποία και διέκοψε την συνεδρίαση. Πριν αποχωρήσουν από την έδρα οι δικαστές, οι διαπληκτισμοί συνεχίστηκαν .

Ο Παράσχος Τσάνταλης , απευθυνόμενος στον συνήγορο, τον ρώτησε γιατί θίγεται και για ποιο λόγο κατά κόρον ισχυριζότανε σε προηγούμενες δίκες ότι εξαγοράζει μάρτυρες , κλπ, χωρίς αυτό είναι αληθές. Τότε ο συνήγορος του απάντησε ότι είναι αλήθεια, για να πάρει την απάντηση από τον Παράσχο Τσάνταλη:

«Μήπως σε εξαγόρασα και σένα λιγούρη;»

 Και κινήθηκε να αποχωρήσει από την αίθουσα .

Τότε ο συνήγορος μαινόμενος και συνεχίζοντας τις φραστικές επιθέσεις κατά του Τσάνταλη όρμηξε να τον χτυπήσει. Ο Π. Τσάνταλης επέστρεψε και κινήθηκε εναντίον του. Και οι δύο όμως συγκρατήθηκαν από τους αστυνομικούς. Ο συνήγορος στην συνέχεια απευθυνόμενος προς την έκπληκτη έδρα, συνέχισε να κάνει παρατηρήσεις και να ζητά εμμέσως κυρώσεις κατά του μάρτυρα. Η Εισαγγελέας της έδρας όμως,παρά την απρόσμενη τροπή, τον αποστόμωσε , παρατηρώντας εύστοχα «Άκουσα όσα διημείφθησαν και από τις δύο πλευρές».

Μετά την διακοπή , η πρόεδρος του δικαστηρίου , ζήτησε από τις εμπλεκόμενες πλευρές να σεβαστούν το δικαστήριο. Ο συνήγορος του πρώην δημάρχου Εξαπλατάνου, θεώρησε ότι απευθύνεται μόνο προς αυτόν και δήλωσε ότι είναι άνθρωπος και …’ότι προκλήθηκε. Μάλιστα , την ρώτησε αν και η ίδια θα έκανε τα ίδια.

Η Πρόεδρος απάντησε ότι δεν θα κάνει διάλογο υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς ,να μην την τοποθετεί στο ίδιο επίπεδο συμπεριφοράς. Ασφαλώς και η ίδια σοκαρίστηκε από το επεισόδιο ,αλλά και από την εμφανή πρόθεση του συνηγόρου να χειροδικήσει με τον μάρτυρα μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Παρατηρήσεις έκανε και προς τον Π. Τσάνταλη, ο οποίος ζήτησε συγνώμη για την αναταραχή που προκλήθηκε. Αυστηρές παρατηρήσεις όμως η πρόεδρος έκανε και στην κατηγορούμενη επιθεωρήτρια κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ,όταν πήρε τον λόγο , χωρίς άδεια και μεταξύ άλλων αποκάλεσε την πρόεδρο «κυρία μου». Η Πρόεδρος της είπε ότι δεν είναι «κυρία» της.

Από το δικαστήριο απουσίαζε ο πρώην δήμαρχος και εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορο.

Το δικαστήριο διέκοψε λόγω ωραρίου, για την Πέμπτη 7 Μαίου, στις 10 το πρωί. 

Να σημειωθεί πάντως ότι μετά την διακοπή έφτασαν στην αίθουσα και άλλοι αστυνομικοί μεταξύ των οποίων και ανώτεροι αξιωματικοί.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *