Η πρόταση της ΕΤΑΔ προς το ΤΑΙΠΕΔ για το χιονοδρομικό

Εκ νέου συνάντηση του βουλευτή με τον πρόεδρο της ΕΤΑΔ για την μελέτη της επεκτασιμότητας του με τελεφερίκ σε μήκος περί τα 1200m προς την πλευρά της Έδεσσας και 1000 m προς την πλευρά της Αλμωπίας.

Σε συνέχεια των πρόσφατων συνεργασιών του Βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη με τον πρόεδρο κ. Δημητρίου και την διοίκηση της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου ( ΕΤΑΔ) και της συνάντησης του με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιόρλα πραγματοποιήθηκε εκ νέου συνάντηση του βουλευτή με τον πρόεδρο της ΕΤΑΔ για την τελική συγκεκριμενοποίηση της πρότασης- αίτησης της ΕΤΑΔ προς το ΤΑΙΠΕΔ για την 5ετή παραχώρηση στην εταιρία ακινήτων του Δημοσίου της διαχείρισης του χιονοδρομικού κέντρου.


Ο Γιάννης Σηφάκης ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΕΤΑΔ για τα αποτελέσματα της συνάντησης του με τον κ. Πιτσιόρλα και την πρόθεση του ΤΑΙΠΕΔ για παραχώρηση του χιονοδρομικού στην ΕΤΑΔ για 5 έτη με δεδομένο ότι η ΕΤΑΔ θα καταθέσει αίτημα με αιτιολογημένο σχέδιο λειτουργίας που να περιλαμβάνει επένδυση στο χιονοδρομικό με στόχο να ανέβει η προστιθέμενη αξία του και ζήτησε την άποψη του προέδρου της ΕΤΑΔ για την πρόταση-αίτηση που θα απευθύνει προς το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο κ. Δημητρίου ανέφερε ότι η πρόταση της ΕΤΑΔ προς το ΤΑΙΠΕΔ περιέχει:

Αίτημα 5ετούς διαχείρισης του με δεδομένα ότι:

1. Θα προσπαθήσει να συνδέσει τα χιονοδρομικά Παρνασσού και Καϊμακτσαλάν που διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ με την δυνατότητα οι ετήσιες ή μηνιαίες κάρτες για τον Παρνασσό να ισχύει και για το Καϊμακτσαλάν και άλλα κίνητρα.

2. Θα αναθέσει τις επιμέρους εργασίες του χιονοδρομικού με τρόπο που ο ανάδοχος να κάνει κάποιες αναγκαίες επενδύσεις που σε άλλη περίπτωση, λόγω μικρού χρόνου μίσθωσης, δεν θα γινόταν.

3. Να επενδύσει σε κάποια δωμάτια στο χιονοδρομικό για να μπορεί κάποιος να μείνει πάνω στο βουνό, μέσα στο χιονοδρομικό, όπως συμβαίνει διεθνώς σε αντίστοιχες εγκαταστάσεις.

4. Κυρίως, όμως, με την ανάθεση της μελέτης για την επεκτασιμότητα του χιονοδρομικού προς τα κάτω και προς τις δύο πλευρές Έδεσσας και Αλμωπίας με τελεφερίκ προς τα καλύβια του Γιαννακούλα και τον χώρο του φυσιολατρικού συλλόγου αντίστοιχα. Το προεκτιμώμενο κόστος για την επεκτασιμότητα του χιονοδρομικού με αυτό τον τρόπο είναι περί τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Βουλευτής εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα στοιχεία της πρότασης του προέδρου της ΕΤΑΔ και ζήτησε την γρήγορη προώθηση της για να προλάβει να συνταχθεί έγκαιρα το σχέδιο λειτουργίας του χιονοδρομικού για την επόμενη περίοδο.

Έγινε ακόμη αναλυτική συνεργασία για την παραχώρηση της έκτασης πλησίον του Δημαρχείου Αλμωπίας που είχε στρατιωτική χρήση στον Δήμο Αλμωπίας και συγκεκριμενοποιήθηκαν τα βήματα και οι ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *