Οσμπορν: Το Grexit θα προκαλέσει χάος παγκοσμίως

osmporn-to-grexit-tha-prokalesei-xaos-pagkosmiws

Οι πιθανότητες ενός Grexit αυξάνονται καθημερινά, σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών της Μ.Βρετανίας Τζορτζ Oσμπορν σε συνέντευξή του στο δίκτυο Bloomberg.

«Αυτή η πιθανότητα πρέπει να αποφευχθεί καθώς οι επιπτώσεις θα είναι σημαντικές όχι μόνο για τη Βρετανία, αλλά για την παγκόσμια οικονομία» σημείωσε από την Κωνσταντινούπολη όπου βρέθηκε για τις εργασίες της συνόδου των G20.

«Εμείς εδώ στην G20 προτρέπουμε, με κάθε δυνατό τρόπο, τις δύο πλευρές να ξεκινήσουν μια συζήτηση με σκοπό να υπάρξει λύση και αποφευχθεί η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Θα ήταν πολύ επικίνδυνο να συμβεί το αντίθετο. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το χάος που θα προκληθεί, επομένως οφείλουμε να ταχθούμε υπέρ της σταθερότητας».

Ο υπουργός Οικονομικών της Μ.Βρετανίας, αναφερόμενος στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του Ντέιβιντ Κάμερον, είπε ότι είναι φανερό πως η οικονομία της Αγγλίας θα επηρεαστεί από μια αναταραχή στην Ευρωζώνη. «Το έχουμε δει να συμβαίνει και στο παρελθόν. Επομένως είναι ουσιαστικό και αναγκαίο να κάνουμε ένα ζωτικό πλάνο για την επόμενη ημέρα».

Πάντως αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες αντέδρασαν με απορία στις έκτακτες  συσκέψεις στη Βρετανία.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *