Οι καλοί, οι κακοί και οι «έτσι και έτσι»της Formula

Tα πέντε πρώτα γκραν πρι του πρωταθλήματος της Formula 1 ανήκουν πια στο παρελθόν και είναι βαμμένα στα… ασημί.

Το Coppa.gr σας παρουσιάζει τους καλούς, τους κακούς και τους…έτσι και έτσι.

Οι καλοί!

Μία ονειρεμένη σεζόν διανύει η Mercedes, προς το παρόν. Έχει το απόλυτο στις πολ ποζίσιον και στις νίκες, ενώ έχει πανηγυρίσει ήδη τέσσερις φορές το ένα-δύο, ισοφαρίζονταςτο ρεκόρ τηςRed Bull το 2010 (Μαλαισία, Μονακό, Ιαπωνία και Βραζιλία), ενώ απέχει μόλις μία νίκη για να ισοφαρίσει και το ρεκόρ της Williams (1992, πέντε διαδοχικές πολ/νίκες).

Η αλλαγή των κανονισμών και των κινητήρων του πρωταθλήματος της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού βρήκε την Mercedes έτοιμη για την έναρξη της σεζόν, στην οποία μέχρι στιγμής έχει κάνει το απόλυτο με τον Λιούις Χάμιλτον να έχει πάρει τέσσερις καρό σημαίες και τον έτερο πιλότο της ομάδας, Νίκο Ρόσμπεργκ, μία.

Οι κακοί…

* Παρά τα κάποια αισιόδοξα μηνύματα στις χειμερινές δοκιμές η Ferrari δεν δείχνει ικανή να μπορέσει να ξεφύγει από τις θέσεις 4-9 για τον Φερνάντο Αλόνσο και 7-12 για τον Κίμι Ραϊκόνεν που πρέπει να προσαρμοστεί στο μονοθέσιο.

Η σκουντερία, η οποία πριν το γκραν πρι της Κίνας αποχαιρέτησε τον Στέφανο Ντομενικάλι υστερεί των Mercedes και Red Bull σε ταχύτητα με τον πρόεδρο της, Λούκα ντι Μοντιζέμολο, να δηλώνει πως πρέπει να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά.

* Μετά το βάθρο στο οποίο τερμάτισαν οι Κέβιν Μάγκνουσεν (δεύτερος) και Τζένσον Μπάτον (τρίτος) στο εναρκτήριο γκραν πρι της Αυστραλίας, το οποίο ήρθε μετά από έναν χρόνο και τρεις μήνες (τελευταία νίκη της ομάδας στογκραν πριτηςΒραζιλίας με τονΤζένσον Μπάτον) στην McLaren υπήρξε η αισιοδοξία ότι άφησαν πίσω τους την περσινή υποτονική σεζόν. Ωστόσο, η συνέχεια τους διέψευσε… Παρά το γεγονός ότι παρουσιάζουν βελτιωμένο πρόσωπο, δεν δείχνουν ικανές να διεκδικήσουν μια θέση στην κορυφή.

*Το χειρότερο ξεκίνημα της από το 2012 έχει κάνει στα πρώτα πέντε γκραν πρι της σεζόν η Lotus, η οποία έχει καταφέρει να συλλέξει μόλις τέσσερις βαθμούς. Οι Ρομάν Γκροσάν και Παστόρ Μαλδονάδο έπεσαν… θύματα των κινητήρων της Renault, αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα αξιοπιστίας.

Οι «έτσι και έτσι»…

Σε αυτή την κατηγορία βρίσκονται οι ομάδες που προσπαθούν να κάνουν την υπέρβασή τους. Η Williams ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Είχαν καλή απόδοση στις χειμερινές δοκιμές, ωστόσο δεν έχουν καταφέρει να κάνουν το κάτι παραπάνω, με τον Βαλτέρι Μπότας να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από ότι ο Φελίπε Μάσα, ο οποίος δύο φορές αναγκάστηκε να ακούσει και όχι απαραίτητα να υπακούσει τις εντολές της ομάδας του.

Αναλυτικά η βαθμολογία των πιλότων:

1. Χάμιλτον, 100
2. Ρόσμπεργκ, 97
3. Αλόνσο, 49
4. Φέτελ, 45
5. Ρικιάρντο, 39
6. Χούλκενμπεργκ, 37
7. Μπότας, 34
8. Μπάτον, 23
9. Μάγκνουσεν, 20
10. Πέρες, 18
11. Ραϊκόνεν, 17
12. Μάσα, 12
13. Βερνιέ, 4
14. Κβίατ, 4

Βαθμολογία κατασκευαστών:

1. Mercedes, 197
2. Red Bull, 84
3. Ferrari, 66
4. Force India, 57
5. McLaren, 43
6. Williams, 46
7. Toro Rosso, 8

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *